Morgenrapport Fredag

Spansk gjeld ble nedgradert i går, og det var ikke en dag for tidlig ettersom økonomien har gått i en spiral ned de siste 3 månedene. Senere i dag får vi se hvordan det går i USA, og skulle GDP tallene komme inn høyere enn 2.5% kan invstorene bli positivt overrasket. Jeg har et nøytralt syn på markedet, og ser ingen grunn til å jage dette høyere.

-/ OVER 20% BEDRE bunnlinje enn forventet i YARA. Det betyr 10.58 kr i inntjening per aksje mot ventet 8.58. Det er en årlig runrate på 42 kr aksjen, noe som gir 14% avkastning på dagens aksjekurs. I mine øyne er dette billig -> PE 7. Nå skal det sies at Q1 er en sesongmessig sterk periode, men de opplever høyerer marginer som kan fortsette ut året.

-/ KVARTALSTALLENE TIL DNB virker svake. Ved første øykast bommer de grovt på topp og bunnlinje. Ventet resultat etter skatt var 2.6 mrd, men de leverte 1.7 mrd? Forklaringen til Bjerke er at de tok et kraftig regnskapsmessige tap på basis-swapper, men inntektseffekten i regnskapet over tid blir null. Dipper aksjen fra start kan den være et kjøp.

-/ FALLENDE ETTERSPØRSEL og priser i aluminiumsmarkedet gjør at Norsk Hydro bommer på estimatene: Vi vil fortsette vårt omstruktureringsarbeid, redusere kostnader og ta de grepene som er nødvendige for å holde stø kurs. Når du må stenge kapasitet og har hovedfokus på kostnadsreduksjon, er du ikke i et bullmarked!

-/ SKARP ADVARSEL fra Enskilda om at REC muligens kommer i brudd med lånebetingelser og må gjøre en storemisjon før sommeren. Regningen fra nedstegning av kapasitet i Norge kan komme på 1 mrd. Kr.

-/ PÅ MANDAG skrev jeg om RCL og det stygge fallet etter kvartalstallene, og lot det skinne igjennom at jeg synes den har oppført seg irrasjonelt over en lengre periode. Da var det godt jeg parerte med at den sikkert kom til å stige innen få dager: I går stengte den 157.5 kr på Wall Street og har tatt igjen 2/3 av nedgangen tidligere i uken.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer