Morgenrapport Fredag

Nikkei -0.71%  Shanghai +0.14%  S&P500 +0.84%  DAX futures -0.61%

Markedet åpnet markant opp på dagens første handelsdag. Jeg kan huske mange januar måneder der rallyet lar vente på seg helt til månedskiftet januar/februar. Noe som har frustrert mange spekulanter som setter sine bets tidlig på året. Jeg har ingen sterk formening om årets utvikling enda, men jeg liker at vi bygger på styrke. Plutselig kommer det positive tall fra Kina senere i år (de lanserte en kraftig stimulipakke i går, der de senket kapitalkravene til bankene). 

Dagen i dag kan bli preget av økt eskalering mellom USA og Iran etter droneangrepet på den iranske generalen Qassem Soleimani i natt. Oljeprisen skytter i været og futures på aksjeindeksene handler ned. Jeg tror dog dette er en kjøpsmulighet før oksen løper videre. Høyere oljepris er bra for Norge, og konflikten i midtøsten har vedvart siden 1979. Tidsmessig samtidigmed verdenshistoriens lengste og bratteste aksjerally.

Jeg pekte på to tradingcase før jul, der en gikk overraskende bra og den andre var en gedigen bommert. Aksjene jeg sikter til er XXL og Borr Drilling.

XXL kom med en PW på julesalget i går, og det var basically perioden jeg bygde mitt bullcase på. Jeg argumenterte med at forventningene var såpass lave at hvis de klarte å tømme lagrene på en bedre måte en antatt før jul, ville aksjen kunne svinge høyere. Der tok jeg grådig feil.

Tidligere spådde jeg Borr Drilling over 70 kroner, da den handlet på 50 kroner. I går stengte den 76.70 kroner. Jeg leser flere steder at forventningene til oljesektoren er i ferd med å bygges opp igjen. OPEC kutter, shake out i shale sektoren er på andre året, og marginene fortsetter å vokse. Så gjenstår det å se om investorene er for tidlig ute hvis de kjøper riggaksjer denne vinteren. Traden var i hvert fall vellykket.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer