Morgenrapport Fredag

Nikkei -0.35% Shanghai +0.94%S&P500 -0.30% DAX futures -0.00%

Til tross for svak utvikling gjennom dagen i går, dro indeksene seg til siste halvtimen. Den positive tonen fortsatt i Kina. For første gang på snart to år, svarte ikke Trump med aggresjon mot Kina da landet sådde tvil om den langsiktige større handelsavtalen. Det var mer viktig å fremheve at de vil signere del 1 så fort som mulig i november.

Kongressen stemte samtidig over en resolusjon som formaliserer riksrettprosessen videre. Det var ingen republikanske avhoppere og avstemmingen var splittet ved partilinjene. Da er det lite trolig at det vil være annerledes i senatet, der republikanerne har flertall.

BORR Drilling melder at de har fått fem nye kontrakter til en verdi av $151 millioner. Det blir spennende å se om kurser treffer mitt første mål på 70 kroner aksjen. Jeg synes forøvrig hele sektoren er spennende, fordi risikoen har økt. Avisoverskriftene er preget av at oljeselskapene er “out of favour”, at investorene søker ESG investering osv. Men jeg vet av erfaring at slik trender kan endre seg raskt, så fremt det dukker opp gode investeringsmuligheter som følge av skjevheter. Sagt på en annen måte, når begynner investorene å plukke opp oljeaksjer igjen?

Tre tips for helgen:

Hør gjerne på den nye podcasten til miljøet rundt Xtrainvestor. De har kalt podcasten for Aksjesladder, og snakker om ulike temaer relatert til trading, aksjer, næringsliv og andre godbiter.

Kjøp gjerne boken til Aslak Berge, “Den siste olje”, mannen bak iLaks satsningen og forfatter av finansboken “En bryggesjauers bekjennelser”. Den siste olje handler om hvalfangst med vinkel på marked, vekst, historiene, selskapene og folkene.

Les gjerne første kapittel i boken Book of Bitcoin. Den er lagt ut på Kryptografen.com og er et prosjekt jeg gjør med journalist Josephine Neumann. Planen er å legge ut 1 til 2 kapitler i uken, og når boken er ferdig trykker vi den opp og selger for en billig penge. Innholdsmessig skal den ta for seg viktige historiske hendelser fra begynnelsen til i dag.  

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer