Morgenrapport Fredag

Nikkei+0.90% Shanghai+0.71%S&P500-0.09% DAX futures-0.00%

Analytikere og norske forvaltere spår Tesla sitt endelikt, samtidig som selskapet selger ut produksjon flere år frem i tid og lanserer nye produkter. Her ser dere Model Y som er deres Sports SUV.

Det siste døgnet har vært preget av hviledag i aksjemarkedet, paddeflatt i USA og mer positive fortegn i Asia gjennom natten. Tør man å vedde på en oppgang før helgen? Husk at indeksene allerede har steget godt, og minste motstands vei er opp. Hadde investorene vært grepet av frykt ville også aksjemarkedet falt mye hardere denne uken. 

Sagt på en annen måte, jeg synes aksjemarkedet holder seg veldig bra til tross for kollaps i handelsavtaleforhandlingene, kaos og utsettelse av Brexit samt krise for verdens største flyprodusent. Som om det ikke var nok har Italia nå sagt ja til å låne penger fra Kina gjennom deres Belt & Road initiativ mot sterke advarsler fra EU.

Av norske aksjer står Norwegian frem som det klareste tradingalternativet hos meg. På et tidspunkt de nærmeste handelsdagene tror jeg denne er et kjøpt. Argumentene er at den ikke faller videre tross alle negative nyhetene og ny funding. Forventningene til inntjening og kursutvikling kan vel ikke bli mer bånn bøtta enn nå.

-/ DET PRODUSERES mye innhold på internett, ikke alt er bra men noen ganger lykkes man med relevanse og innsikt. Dagens Industri (DI) i Sverige hadde et veldig godt finansprogram som het Børsrådet, og nå er det tilbake.I dag intervjuer de stjerneforvalterne Max MItteregger og Lotta Faxén.

-/ DENNE UKENS #Pengepodden var også en innertier, der temaet var Aksjer vs Bolig, illustrert som en boksekamp.Her går man gjennom ulike faktorer som avkastninig, giring, risiko, verdidrivere, likviditet, transaksjonskostnader osv. og tillegger poeng til enten aksjer eller bolig.

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no


Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
15.03.2019 07:52

Kommer ikke emisjonsaksjene i Norwegian ut for handel den 18. mars da? Tror du ikke disse emi-aksjene kan legge kortsiktig press på aksjen?