Morgenrapport Fredag

Nikkei +0.97%  Shanghai +0.39%  S&P500 +0.14%  DAX futures +0.00%

Nå begynner fjerdekvartalsrapportene å gi oss et bilde om hvordan slutten av fjoråret faktisk var. Kun 49% av selskapene overgår analytikernes estimater mot mot 70% året før. Det er en kraftig nedgang og på linje med det vi så i 2008. Ikke et godt tegn for inneværende år. I all hovedsak skyldes det at finansiering og likviditet har blitt dyrere som følge av rentehevinger.

Jeg har fått flere e-poster som mener jeg er for “bearish”, men det er ikke korrekt. Jeg var optimist i flere år, men har nå blitt nøytral. Jeg mener det har dukket opp for mange usikkerhetsmomenter, og se bare hva som skjer på de individuelle aksjene på børsen. 

Winter is coming for Norwegian Air Shuttleskriver Bloomberg! Selskapet faller kraftig etter at IAG trakk budet sitt. Selskapet kan være i brudd med lånebetingelser allerede i første kvartal og de har finansieringsforpliktelser på 2 milliarder i obligasjonslån senere i år. Jeg var hele tiden skeptisk til at selskapet skulle bli solgt raskt og advarte mot at kursen ville falle da slike dealer trekker ut i tid. + Bjørn Kjos er ikke typen til å selge aksjer, er han det? Skulle jeg gjette selger de fly inn i en finansieringspakke (sale leaseback) og øker billettprisene, kutter kostnader. Uansett ikke et scenario som får kursen rett tilbake til 300 kroner. Dessverre!

-/ DA KOM DET ny finansiering på plass for NEXT.160 millioner kroner på 8 kroner aksjen. Det er ned fra 14.90 kroner sluttkurs i går og 28 kroner ved inngangen til det nye året. Kursutviklingen har ikke vært annet enn en katastrofe, og nå ble aksjonærene vannet ut nærmere 50%. Jeg lurer på hva som ble presentert som oppside i selskapet under emisjonen i går, eller om det kun var finanshajer som bød langt under sluttkurs for å flippe aksjene ut på en god dag den neste uken.

-/ DIAMETRALT forskjellig utvikling i NEL. Aksjen begynte året på 4.90 kroner og ligger nå på 5.62 kroner. Snart kommer også regjeringens Hydrogenmelding. Husk at Solberg nå må blidgjøre TO partier som setter reelle og symbolsk miljøvern høyt på agendaen. Det er uansett en marginal business, da NEL sin fremtid er i Japan og USA, men investoren sitter her hjemme og leser norske aviser.

Ett lite seertips fra @VikaTraderpå en fredag:. Nå har HBO sluppet serien “Black Monday” som handler om børskræsjet i 1987

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer