Morgenrapport Fredag

Nikkei -0.79%  Shanghai +0.20%  S&P500 -0.38%  DAX futures +0.00%


Sentiment: Korreksjon!

For en runde i markedet de siste to dagene. Etter en historisk lang periode med lav volatilitet, begynte det å svinge skikkelig på Tokyobørsen. Plutselig falt Nikkeindeksen 4% fra topp til bunn for å hente seg inn igjen natt til torsdag. Deretter knakk de europeiske indeksen, der Oslo Børs falt -1.34%. Det var kanskje fristende å anta at Wall Street skulle lide samme skjebne, men tror du ikke indeksene der satte en fin V formasjon og steg inn mot stengetid? Tenke seg til frekkhet, nå som shorterne endelig hadde kvesset klørne ble de tvunget til å gå hjem lutrygget med tom sekk. 

Amerikanerne er i ferd med å klubbe igjennom en skattepakke, som økonomene anslår vil gi 0.6-1% ekstra GDP vekst neste år. Muligens tryner republikanerne på oppløpssiden og den blir utsatt, eller så blir den viktigste delen (selskapskatten) utsatt, uansett: Det kommer til å dominere overskriftene de neste ukene, med forhåpentligvis økt volatilitet i aksjemarkedet.

-/ FREDRIKSEN henter 2 milliarder til Northern Drilling, da de skal kjøpe flere rigger. Det er Pareto, Fearnleys, Nordea og Carnegie som jobber dealen. Åpenbart ikke Arctic, DNB og ClarksonPlatou som hentet penger for Trøim sin BORR Drilling. Sånn er det å være i frysern til John Fredriksen.

-/ DET BEGYNNER å bli interessant i hydrogenmarkedet i USA nå. I går kunne vi lese at Nikola Motors som utvikler en trailer/truck basert på hydrogen, valgte svenske PowerCell som leverandør av fuel cells. Denne flåten må ha fyllestasjoner, og det er her NEL kommer inn. Powercell, Hexagon og NEL har nemlig en joint venture gående. Amerikansk trucking er en ENORM industri, og det er åpenbart at NEL ønsker seg et brohodet inn i dette markedet.

-/ FÅ MED DERE siste #Pengepodden med Anders Skar og Tom Hauglund. I dag diskuterer de ny FED sjef, hvordan forberede seg på korreksjon og hva de nye reguleringene (PSD2, GPRD, MIFID) vil bety for bankene!

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer