Morgenrapport Fredag

De asiatiske børsene avslutter uken i pluss, men det er verdt å merke seg at Shanghai var opp 3.3% men skrellte av seg mye av oppgangen og stengte på +0.4%. Futures på europeiske børser peker på en marginalt svakere åpning, der Tyskland kan falle cirka 0.3-0.4%. Jeg tror det blir stille frem til arbeidstallene kl 14.30. Det var flere interessante personer på Twitter i går, som ventet 10-20k nye arbeidsplasser under konsesus på 240k. Svake tall er svake tall, ettersom FED har bestemt seg for å heve renten i inneværende år uansett utviklingen. (innenfor visse marginer selvsagt).

Jeg fikk ett innspill fra en ivrig leser  i går kveld, som hadde sammenlignet OBX indeksen og oljeprisen. Rene oljerelaterte selskaper utgjør 29% av OBX indeksen. Ettersom oljeprisen har falt 50% siden sommeren, ville det være naturlig at denne indeksen var ned 15% når inntektene til disse selskapene halverer seg. Her kan du se forskjellen.

-/ I DAG KAN vi lese om BW Offshore som kan miste kontrakter til en verdi av 15 milliarder, på grunn av utsettelser eller kanselleringer ved Leviathan feltet. Det bør slå på aksjekursen til selskapet, som ikke har falt mer enn to kroner fra 9 til 7 det siste halvåret.

-/ FONDSFINANS OPPJUSTERER kursmålet i Norwegian fra 300 til 350 kroner. Her er det duket for videre rally, ettersom kronekursen målt mot dollar har styrket seg uten at dette har fått konsekvenser for den svake oljeprisen. Det betyr fortsatt lave fuelkostnader, og deres innkjøpsforpliktelser i dollar har ikke blitt tilsvarende dyrere. Som jeg skrev i går; Det er bare å bli vant til NAS over 300 kroner.

-/ NÅ VARSLES byggestart for verdens største tidevannspark utenfor Skottland. Teknologien er utviklet av Hammerfest Strøm/Energi. Tidevannsmøller er spennende. “Vindmøller” under vann!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer