Morgenrapport Fredag

Det er ikke unaturlig at markedet er roligere i dag, med en mulig rebound som følge av tung uke og shortinndekking før helgen. De amerikanske indeksene hentet seg raskt inn i går, og børsene i Asia handler alle i pluss denne morgenkvisten.

Kl 14.30 kommer Non-farm payrolls for September. Husk at August var en feriemåned, slik at forventningene til September er høyere. Estimatene ligger godt over 200k nye arbeidsplasser, og denne gangen er markedet sårbart nok til at vi trenger et sterkt tall.

-/ JEG LURTE PÅ hvorfor Archer var en av få råvareaksjer som steg på Oslo Børs i går, men i dag kom svaret i form av en børsmelding. John Fredriksen har inngått en TRS avtale på nye 5.6 millioner aksjer, og da måtte meglerhuset som tilrettela avtalen sikre seg aksjer i markedet. Prisen ble 8.92 kroner.

-/ I DAG BØRSNOTERES XXL og prisen ble 58 kroner. Det er ikke så høyt som det ble spekulert i tidligere i uken. Intervallet ble satt til 45 til 65 kroner, og i følge finansdirektørene var det overtegnet over hele intervallet. En analytiker kommenterte at 65 kroner ville være et godt kjøp hvis du var bullish til sportsutstyr i Norge. Jeg tipper at mange har trukket ordrene sine som følge av børsuro, og prisen ble dermed lavere. Da blir det enda mer viktig at aksjen stiger i dag, for som jeg skrev i går; slike børsintroduksjoner sier mye om risikosentimentet hos investorene.

-/ DANSKE VINDPRODUSENTEN Vestas mistet to avtaler i Brasil, om bygging av 254 MW kapasitet, som følge av lovendring i landet.

-/ KLOKKEN 11 i dag presenteres boligpris statistikken for September måned. Historiske tall viser at dette er en svak måned.

-/ HVIS IKKE OLJEPRISEN snur opp, vil denne trenden fortsette; Statoil kutter 500 nye jobber på norsk sokkel.

-/ NÅ SKAL Facebook gjøre satsning mot helsemarkedet, og da kommer det sikkert flere oppkjøp. Både Apple og Google saumfarer oppstartselskaper og eksperter i sektoren, for å sikre seg de beste ressursene før den forestående tech revolusjonen innen egen-sjekk helse.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer