Markedspuls spesial – Hellas er ikke problemet…

Gresk NEI i folkeavstemning får mye pressedekning, men trekker oppmerksomheten bort fra forhold i Kina og USA som trolig har større betydning for markedet. Mitt markedssyn har skiftet i noe mer avventnde/forsiktig retning, og jeg utdyper her disse forhold:

* Hellas og EUR/USD
* Børskrakk (?) i Kina – implikasjoner
* Svekket teknisk posisjon på amerikanske SP500
* Salgssignal etter klassisk Dow Theory
* Teknisk posisjon Tyske DAX Index (fortsatt i korreksjon)
* Nytt salgssignal i OLJE
* Utfordrende teknisk posisjon Oslo Børs

Klikk her for å se ukens Markedspuls på Youtube.

Det understrekes (som i videoen) at dette ikke er noen offisiell anbefaling til alle og enhver, men beskriver mine egne vurderinger av markedet og kan tjene som innspill for investorer med liknende forutsetninger og tidshorisont. Her er litt info jeg finner interessant:

Artikkel om tiltak satt i gang i Kina de siste dager.

Artikkel om at Italia ikke vil følge Hellas vei i Eurosamarbeidet.

En innføring i Dow Theory.

PS: Husk å send inn spørsmål til #Pengepodden på Twitter eller Facebook. Bruk Hasj-tagg #Pengepodden.

Noen forklaringer

Markedsoppdateringene holdes av Karl Oscar Strøm, Investeringsøkonom Nordnet, og jeg bruker informasjonsverktøyet Infront. Programmet er det mest brukte verktøy for profesjonelle tradere og meglere i Norge. Ta kontakt med kundeservice hos Nordnet for gratis 14 dagers prøveperiode.

Spørsmål og forslag til temaer på de ukentlige markedskommentarene mottas gjerne. Benytt kommentarfeltet under artikkelen, eller send meg en melding på Twitter.

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer. Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine anbefalinger på investoradferd. For alle mine innlegg og kommentarer, følg meg på Twitter@KarlNordnet Bør noen du kjenner også lese dette innlegget? Bruk linkene under for å dele det videre.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer