Markedspuls Live – Axactor og Songa Offshore

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

I dagens Markedespuls snakker jeg om markedet, men mest om de to siste dagers hendelser. I går kom kom Axactor med tall, men viktigst av alt at de annonserte et partnerskap med selveste John Fredriksen. Han solgte Aktiv Kapital i 2014 med kjempegevinst, og hadde 3 års lock up fra bransjen. Den var over nå. Axactor og Geveran spytter inn 30 mill Euro hver i det felles selskapet, samt Fredriksen gir selskapet en kredittfasilitet på 120 mill Euro. Bankene stiller en kreditt på 120 mill Euro og plutselig har du et selskap som skal drive med inkasso på større porteføljer.

Songa Offshore fikk bud idag fra Transocean på 47,50 kroner med oppgjør i aksjer/obligasjon. Budet er bra, og man priser Cat-D riggene på 850 mill USD hver, de betalte 693 for hver av de, og markedet har snakket om at de ikke var verdt noe som helst nesten. Jeg føler Transocean har betalt veldig godt for å sikre seg backloggen til Songa.

Se opptaket her:

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer