Kommentar: Braksuksess for børsnykommer

Det norske videokonferanseselskapet Pexip ble i dag børsnotert med braksuksess. Aksjen steg hele 24,5 kroner fra tegningskursen på 63. Dette var for øvrig den største tek-noteringen i Norden noen sinne, og vi i Nordnet bidro til at alle våre nordiske kunder kunne ta del i denne

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte ned -2,8 prosent torsdag. PEXIP, LSG i fokus.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Det norske videokonferanseselskapet Pexip ble i dag børsnotert med braksuksess. Aksjen steg hele 24,5 kroner fra tegningskursen på 63. Dette var for øvrig den største tek-noteringen i Norden noen sinne, og vi i Nordnet bidro til at alle våre nordiske kunder kunne ta del i denne.

Lerøy Seafood var også i fokus i dag. Selskapet offentliggjorde noe skuffende resultater for 1. kvartal. Utfordringer knyttet til Covid-19 situasjonen var en av årsakene til dette. I tillegg var det generelle kostnadsnivået noe høyt i perioden.

Det brede markedet endte for øvrig kraftig ned. Investorene lot seg skremme av gårsdagens tale fra FED sjef, Jerome Powell.

Powell uttrykte i går at stimulansetiltakene knyttet til Covid-19 krisen må økes. Lavere renter (minusrenter) var for øvrig ikke på agendaen. Dette bidro til høyere dollarkurs, noe som isolert sett er negativt for verdensøkonomien.

De andre toneangivende indeksene i Norden (OMX Stockholm 30, Helsinki 20 og København 25) falt -2,1 prosent i snitt, mens den brede europeiske indeksen STOXX Europe 600 stengte ned -2,2 prosent.

Selskaper som skilte seg ut torsdag

Blant de mest omsatte aksjene fant vi følgende selskaper Equinor (-2,5), Mowi (-2,5), DNB (-3,9), Telenor (-2,5), og Aker BP (-5,3).

Mest omsatteKursRetning% endr.Gruppe
Equinor135,5-2,5Integrated Oil & Gas
Mowi178,9-2,5Farming & Fishing
DNB110,7-3,9Banks
Telenor142,8-2,5Mobile Telecommunications
Aker BP154,9-5,3Exploration & Production

Atlantic Petroleum ,Fjord1, Infront, Havyard Group og Endúr ble dagens vinneraksjer, mens Borr Drilling, AqualisBraemar, Targovax, Norwegian Air Shuttle og Electromagnetic Geoservices ble de største taperne. Se komplette lister nedenfor;

VinnereKursRetning% endr.Gruppe
Atlantic Petroleum8,324,7Exploration & Production
Fjord146,513,4Marine Transportation
Infront21,18,5Publishing
Havyard Group2,57,4Oil Equipment & Services
Endúr0,94,9Oil Equipment & Services
TapereKursRetning% endr.Gruppe
Borr Drilling5,1-13,2Exploration & Production
AqualisBraemar3,0-11,2Oil Equipment & Services
Targovax7,3-9,9Biotechnology
Norwegian Air Shuttle4,9-9,6Airlines
Electromagnetic Geoservices0,6-9,4Oil Equipment & Services

«Bakteppe» for dagens handel

Oslo Børs åpnet ned, i tråd vår spådom før åpning. Lær mer om «bakteppet» for dagens handel.

Oslo Børs: Nedgang i vente. Ferske uttalelser fra FED sjef (Jerome Powell) preger nyhetsoverskriftene

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer