Kommentar: Bankaksjene med DNB i spissen, viste vei på Oslo Børs mandag. Det samme gjorde Frontline

Det ble en positiv start på den europeiske børsuken. Investorene har nå rettet fokuset fremover i håp om å finne lys i enden av Covid-19 “tunnellen”

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte opp 0,7 prosent mandag.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Det ble en positiv start på den europeiske børsuken. Investorene har nå rettet fokuset fremover i håp om å finne lys i enden av Covid-19 “tunnellen”.

Flere land i Europa, samt en rekke stater i USA, nå har startet prosessen med å gjenåpne deler av sine økonomier. Kinesisk økonomi, hvis først ble rammet av Covid-19 viruset, har så langt klart seg bra i sin “restart”.

Når det er sagt, det ligger i kortene at smittebølgen, som virker å ha nådd toppen, kan komme delvis tilbake igjen på kort sikt. Helsevesenet bør for øvrig være godt forberedt på det som måtte komme.

DNB, samt en rekke andre bankaksjer i inn -og utland “skinte” i dag. Investorene her hjemme venter nå på DNBs 1. kvartalstall som slippes førstkommende torsdag. Det var for øvrig tankskipselskapet Frontline som gjorde det aller best i dag. Shippingkjempen nyter svært godt av høye fraktrater i disse dager.

Denne ukens hovedbegivenheter er rentemøtene i hhv. Japan, USA (Fed) og Europa (ECB). Det er ventet at alle vil videreføre, evt. øke støttetiltakene som allerede er igangsatt.

De andre toneangivende indeksene i Norden (OMX Stockholm 30, Helsinki 20 og København 25) steg 1 prosent i snitt, mens den brede europeiske indeksen STOXX Europe 600 stengte opp 1,4 prosent.

Selskaper som skilte seg ut mandag

Blant de mest omsatte aksjene fant vi følgende selskaper Equinor (0,8), DNB (3,8), Frontline (9,4), Mowi (0,9), og Telenor (-0,8).

Mest omsatteKursRetning% endr.Gruppe
Equinor134,00,8Integrated Oil & Gas
DNB113,63,8Banks
Frontline121,09,4Marine Transportation
Mowi172,00,9Farming & Fishing
Telenor151,5-0,8Mobile Telecommunications

Napatech ,Asetek, Biotec Pharmacon, Frontline og NORWEGIAN ENERGY COMPANY (NORECO) ble dagens vinneraksjer, mens Seadrill, BW Offshore Limited, Akastor, Medistim og Aker Solutions ble de største taperne. Se komplette lister nedenfor;

VinnereKursRetning% endr.Gruppe
Napatech4,820,6Telecommunications Equipment
Asetek49,016,7Electrical Components & Equipment
Biotec Pharmacon17,614,3Biotechnology
Frontline121,09,4Marine Transportation
NORWEGIAN ENERGY COMPANY (NORECO)133,07,7Exploration & Production
TapereKursRetning% endr.Gruppe
Seadrill5,7-11,3Oil Equipment & Services
BW Offshore Limited22,8-8,6Oil Equipment & Services
Akastor4,1-8,1Oil Equipment & Services
Medistim174,5-7,2Medical Equipment
Aker Solutions6,1-6,9Heavy Construction

«Bakteppe» for dagens handel

Oslo Børs åpnet opp, i tråd vår spådom før åpning. Lær mer om «bakteppet» for dagens handel.

Oslo Børs: Oppgang i vente. Mange investorer (verden over) håper og tror det verste er bak oss hva gjelder COVID-19 situasjonen

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer