Kl 13.40: Katalysator!

Markedet selger av på syltynt volum, og nyvalg i Hellas om noen uker kan sørge for at dette trekker ut i tid. Om 6-8 uker er vi midt i sommerferien, og volumet blir enda dårligere. Akkurat nå er det vanskelig å identifisere en katalysator som kan dra oss høyere.

Jeg snakket med en skipsmegler i helgen, som gjør kjøp og salg av båter, primært tørrbulk. Han fortalte at flere av de store internasjonale bankene rydder opp i shippingporteføljen sin, og selger lån i markedet. Det har blitt gjort flere store dealer, der amerikanske hedgefond har kjøpt shippinggjeld med rabatt. Dårlig nytt for rederne som er vant til å be bankene om utsettelse og reforhandlinger, ettersom de nå må forholde seg til en helt annen motpart. Min kamerat mente at dette kunne utløse flere tvangssalg, 0g således større aktivitet i kjøp og salgsmarkedet. Husk at Golden Ocean står klar til å vokse hvis de rette dealene kommer på bordet. OPPDATERING kl 16.16:

Vanligvis ville jeg blitt mer positivt innstilt til aksjer, etterhvert som markedet faller frem til stengetid. Problemet er at jeg frykter vi gjennomgår et sentimentskifte på børsen, som jeg beskrev forrige onsdag. Det er tungt på Wall Street, og hvis Asia skal selge av på dette i natt får vi en “følgefeil” inn i morgendagen. Kjøpsmuligheter vil dukke opp senere, men når skrellene blir såpass kraftig som nå, er timing enda viktigere. På den positive siden er det mange aksjer som  blir solgt hardt, og de vil kunne få en saftig reaksjon opp når totalmarkedet stabiliserer seg. Min plan er å bruke tiden på å identifisere god kjøpskandidater, frem til uværet løyer.

Forrige uke så vi styrke i Marine Harvest, som nå er ned 15 øre fra toppnotering fredag. Det skjer mye i bankaksjene, både DNB her hjemme og JPM i USA. Oljeaksjene som har lagt frem gode tall og meldt om rekordhøye ordreinntak, handler på flere ukers lav. Hva skjedde med Norsk Hydro forrige gang den var på 25 kr?

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer