Kl 13.27: Her kommer oppsiden!

På grunn av datacrash kom det desverre ingen morgenrapport i dag, men nå er jeg på nett igjen.

Funcom ble en bommert, og jeg ser ikke helt hvorfor den faller tilbake. Anmeldelsene av det nye spillet deres har vært gode, og nå venter vi bare på salgstall. Jeg vet av erfaring at det er mange “gamers” som også handler aksjen, og hvis det er de som selger pga. bugs i spillet eller andre ting de ser som er feil, så kan det bli krise. Aksjen kan også bare ha bli rammet av et likviditetsproblem, der kursen faller når en mellomstor investor skal ut.

DNB fortsetter å stige, og jeg ser flere meglerrapporter som trekker frem denne aksjen frem mot tallene for andre kvartal. De forventer at inntektene fra trading øker (har vi lært noe av 2008!?) og mark to market av basiswaper vil gi et positivt bidrag (trakk ned i Q1). DNB og Storebrand er OBX aksjene som stiger mest i dag.

Oljeprisen er på høyeste nivå på en måned, og nå er det ifølge Financial Times norsk streik som sender prisen opp. Det er to grupper i samfunnet jeg mener ikke har noen grunn til å streike (hvis noen har i det hele tatt har det i verdens rikeste land) og det er flygeledere og oljearbeidere. Når Rodney fra Big Brother 2001, tjente 680.000 kr i Nordsjøen er ikke tegn på slavedrift.

Jeg er bullish til totalmarkedet, og spesielt etter at Kina uventet satte ned renten og Bank of England iverksatte et nytt stimuliprogram. Hvis Wall Street løfter fra start, vil de bygge på oppgangen fra tirsdag, og det er et godt tegn.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer