Kl 13.22: Fredagspørsmålet.

Markedet holder seg overraskende godt, og for hver time det “ikke faller” øker sannsynligheten for at kjøperne kommer tilbake. Hvis vi ser på Dolphin og EMGS, som er to “smallcap” seismikkaksjer, er det ned henholdsvis -2.7% og -2.5%. Kommer det en liten ettermiddagsopptur eller vi åpner høyere mandag morgen, regner jeg med at disse raskt er i pluss. Det er god fokus på aksjene på de fleste meglerrapporter, og sektoren har vært sterkere enn markedet i sommer. Jeg tror dog det er lurt å vente til USA åpner, slik at de får anledning til å sette retningen.

Jeg snakket med en erfaren megler fra et av de store husene i går, og vi diskuterte hvorfor interessen for aksjer og aksjemarkedet var så lav. Hans eneste kommentar var; Se på “folkeaksjene”, det er ingen som har tjent penger, og det betyr at det er ingen som blir fristet av naboen som har tjent penger osv. Ta f.eks REC. De har over 20.000 aksjonærer, der flesteparten kom inn på børsnoteringen i 2007 på 95 kr. Akkurat nå går den i rett strek ned til siste emisjonskurs på 1.5 kr. Det er en fullstendig tragedie, og har skremt mange bort fra børsen.

I nærmere tidsalder tippet han halveringen i Facebook drepte tilløpet til engasjement hos private investorer i USA, og det tar tid før tilliten er tilbake.

Hvis børsen legger på seg 10-20% til, vil kanskje mange vende tilbake. Grådighet er en sterk følelse.

Hva tror dere? Vi kjører gjerne en debatt i kommentarfeltet. Ingen innlegg er for dumme (så lenge de er saklige), alle spørsmål blir besvart.

OPPDATERING kl 18.03: Dolphin hentet igjen nesten alt det tapte innenfor dagen, og opplevde jevnt godt volum. Dette er veldig bullish, og vi skal ikke se bort i fra at den åpner høyere på mandag. USA indeksen handler over plusstreken og den lille frykten fra i dag tidlig har forsvunnet som dugg for solen. Ingen grunn til å være bitter hvis man ikke kjøpte aksjer, det kommer mange muligheter neste uke. Ha en god helg alle sammen, og kjør på i kommentarfeltet. Jeg svarer så godt jeg kan.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer