Kl 16.06: Små utslag + utflytting!

Oppdatering kl 13.05: Utslagene er mindre i Europa enn det var i USA og Asia, men det kan ha sammenheng med at vi nærmer oss årsbeste igjen på flere viktige indekser. Jeg tror fortsatt det er rom på oppsiden, men vi må ta høyde for at totalmarkedet har flatet ut og således skal man selge toppene og kjøpe bunnene i en tradingkanal. Plussdager som denne skal dermed brukes til å selge aksjer. Da blir det selvfølgelig ikke rare avkastningen, men i DNB rundt 1-1.3 kroner. Norwegian fortsetter oppturen, og har i dag handlet på 226.50 kroner, som er en rekord for selskapet.

EMGS meldte i dag om at de selger en multiklient data for $10 millioner, og de kun tre dager etter at aksjen steg markant uten nyheter. Kjøperne mandag ettermiddag tipper jeg får en telefon fra marketwatch på Oslo Børs.

Feil fokus på hva som er utfordrende i Norge.

I dag ser vi John Fredriksen atter en gang klage over dårlige vilkår i Norge, og melder samtidig at han flagger ut Frontline. At selskaper med primærmarked utenfor Norge får bedre tilværelse i en stor metropol, sier seg selv. Tilgang til kvalifisert arbeidskraft i et internasjonalt miljø er større i London eller New York, enn det blir på Lysaker i Oslo.

Det jeg ikke liker er at man klager over høyt skattetrykk, for det blir upresist. Utenom formueskatten, er det kun marginale forskjeller til sammenlignbare land. Noen ganger er det faktisk lavere i Norge, for eksempel utbytteskatten, som er 28% i Norge og 40% i UK.

I mine øyne ligger forskjellen primært på markedstørrelsen, og det gir legitime grunner til å flytte virksomheten ut. Da Dolly Dimple ble solgt som en landsdekkende pizzakjede, fikk gründeren 40 millioner kroner. Pizza Express i UK ble solgt for 600 milioner.

Det eneste handikapet vi har, er at Norge består av 5 millioner mennesker med eget språk og som helst ikke vil flytte på seg. Ferie er en ting, men hvor mange har du ikke hørt klage over for mye reiser i forretningsøyemed?

John Fredriksen spiller på en annen arena, som er internasjonal og da er det ikke så rart han har et “globalt blikk” og velger lokalisering etter hvor han finner det best. Det er helt fair, men at det skal være så dårlige kår i Norge pga. skatt, er feil.

Oppdatering kl 16.06: Makrotallene flyttet ikke markedet, selv om arbeidstallene var bedre enn ventet. Nå cruiser vi inn mot helg, og det viktigste er at frykten som oppstod tidlig i uken er så godt som forsvunnet.

DNB tar ut ny årsbeste på 86 kroner, og det hjelper at DBL tydeligvis er ferdig med salgsordren sin. Jeg mistenker at traden var fra i går til i dag, fordi jeg ser at de amerikanske bankene handler ned nå i ettermiddag.

Pareto kjøper litt Golden Ocean, og nivået er høyest på en uke. Jeg tror den har snudd igjen, og da viste det seg kanskje at 40 øre ned var en kjøpsmulighet som to ganger tidligere i år.

Hvis det skjer noe mer på Wall Street i kveld kommer jeg med en ny oppdatering, men jeg frykter det blir stille.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
3 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
28.02.2013 15:12

Blir det reagert i det hele tatt mot ulovlig innsidehandel i praksis? Har NAUR friskt i minne, der en profilert investor som hadde anbefalt selskapet i lengre tid, dumpet mesteparten av aksjene sine rett før selskapet varslet at de manglet en haug med penger. Hans begrunnelse? Futures på jernmalm. Ingen kan bevise noenting fordi alt har foregått muntlig.

Vanlige folk derimot, får nyheten i fanget og må ta hele tapet.

Gjest
Gjest
28.02.2013 16:31

Hei, har du sett noe på fiskesektoren? Den har gått som et skudd den siste tiden, og spesielt idag, hvor 3 fiske aksjer er på vinner listen. Jeg sitter å lurer på når oppgangen vil begynne å avtage for f.eks mhg, lsg osv. Har du noen pointere jeg kan se etter? Erfaringer?

Gjest
Gjest
28.02.2013 17:09

Det som bekymrer meg noe ved det JF foretar seg er signalene det sender til de internasjonale investorene. JF nyter stor respekt i USA det kan man se på den støtten han får der når han henter cash. Hva vil hans handlinger få å si for amerikanske investeringer i Norge? Jeg har stilt meg selv spørsmålet, men har ikke noe godt svar, men det gjør meg litt bekymret.