Kl 13.00: VIZRT

Oslo Børs setter nye toppnoteringer for året, og blant oljeselskapene ligger AKSO i tet. Seismikk har hatt en fin runde fra bunnen i sommer, og EMGS har vært vinneren med nesten 40% prisoppgang. Sistnevnte har jeg ikke fokusert mye på, ettersom jeg heller foretrekker de etablerte som f.eks PGS når alle hadde fått juling. Den gamle oljeserviceanalytikeren i Enskilda, Aasulv Tveitereid, men trondheimsbedriften EMGS kan bli kjøpt opp av konkurrentene, eller kunder, til rundt 30 kr aksjen. Prisen har jeg lite å si på, men at selskapet er et hot “takeover target” er det ingen tvil om.

Tidligere i uken har vi fått en forsmak på Nordic Semiconductor og ThinFilm, og dag dreier det seg om VIZRT.

VisualiZation in Real Time er navnet som forkortes VIZRT. De lager software og teknologi, som tv og produksjonsselskapene bruker i visuell fremstilling av animasjon og falske studioer f.eks. De gjør det enkelt for nyhetstudioer og grafisk fremstille ulike problemstillinger og gjenskape situasjoner i elektronisk format. De leverte grafikken som BBC brukte under sommer OL. Selskapet er virkelig verdensomspennende, og har hovedkontor i Bergen. Det er vel ingen stor hemmelighet at selskapet ble spunnet ut av TV2 for 10-12 år siden.

I overgangen til internett TV, med flere “kanaler” og økt satsning fra forskjellige miljøer, vil det være en stor mulighet for dette selskapet å vokse. Her ligger nok farene også, og det blir spennende å høre hva de har å si når det gjelder satsning mot mobil og internett.

Vel møtt kl 17.00 Tirsdag 21. August. Send mail til nordnetskolen@nordnet.no for påmelding.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer