Kl 12.42: Finansaksjer i tet!

Storebrand åpnet nesten +5%, men har sklidd frem til lunch. Det lå ingen åpenbar trade der når åpningen var så sterk. Gjensidige derimot, som jeg nevnte ville kunne stige på bakgrunn av gode STB tall og sin egen presentasjon i morgen, har steget 1.2 kr siden klokken ni i dag tidlig. DNB outperformer markedet, men stiger ikke like mye som forsikringsaksjene.

Acta presenterer førstekvartalstall neste onsdag, og der kommer jeg til å være til stede. Tidligere har jeg snakket om potensialet i aksjen når de har lagt bak seg tilsynsrapporten og lagt om driften. Natt til første mai la de ut årsrapporten på Oslo Børs sine hjemmesider, som fortalte at de økte tapsavsetninger til kundesøksmål og at de vil anke Finanstilsynets beslutning om å trekke konsesjonen. Jeg er tilhenger av å øke tapsavsetninger, fordi tap er tap uansett og det er bedre å sette av nok penger tidligst mulig, ettersom aksjemarkedet ikke liker gamle regninger som plutselig dukker opp igjen. Skulle tapene bli mindre, blir avsetningen ført tilbake som inntekt. Når det gjelder klagen til finansdepartementet på finanstilsynet sin beslutning, har jeg ingen tro på at førstnevnte kommer til å omgjøre er vedtak fra organet de selv har oppsyn med. I slike ankesaker er det kun advokater som tjener penger. Spør ledelsen i Agilis Group.

Hva tror leserne om denne sektoren? Er det for store kostnader og reguleringer knyttet til salg av spareprodukter at Acta sin forretningsmodell tilhører historien? Vi kan også diskutere banksektoren generelt, der amerikanske banker går så det suser, mens europeiske motparter som ikke har ryddet opp i balansen sliter. Vinner de største bankene på Wall Street igjen? Hvordan passer DNB inn i dette scenarioet?

Den eneste måten vi alle blir bedre på er å få argumentene på bordet, jeg sitter ikke med fasiten, kun personlige meninger.

OPPDATERING kl 16.39: Gjensidige steg hele 2 kr intradag, og outperformet markedet, Storebrand og DNB. Investorene kjøper på forventninger (GJF) og selger der katten er ute av sekken (STB). Et mønster vi har sett tidligere, og er logisk siden investorene ønsker å posisjonere seg i forkant av store nyheter, og forlater traden når fasiten er offentlig.

Jeg skal se om jeg får laget et lite sammendrag, spesielt når børsnoteringen nærmer seg, men denne artikkelen fra berømte Lex column i Financial Times er veldig lærerik om prisingsfaktorer på Facebook. 100 mrd. USD er ikke nødvendigvis dyrt, for det er basert på fallende veksttakt, noe som kan slå begge veier. Prøv ulike inputs helt nederst på siden.

Marginalkosten for å utvinne olje er nesten blitt 100 USD. Hva betyr det? Det første som slo meg er at flere felt blir ulønnsomme hvis oljeprisen faller. Riktinok blir det produsert mindre olje i et slikt scneario, noe som vil føre til høyere pris igjen på et senere tidspunkt. Problemet oppstår for oljeselskapene som signerer dyre utvinningskontrakter, og får oljeprisen i fleisen, noe som gjør at marginene går ad undas. Det er i hvert fall ingen tvil om at risikoen øker ved høyere produksjonskostnader, fordi marginen blir lavere. Oljeservice bransjen kan opplever høyere inntekter, men oppdragsgiverne vil alltid være de store oljeselskapene og oljeprisen kan falle raskere enn kostnadene.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer