Kl 12.18: Svakt marked før GDP tall.

Det var flere tradingmuligheter i DNB etter åpningsmatchen, men nå ser det ut til at retningen er ned. Det er ikke noe poeng å vedde i mot den mest omsatte aksjen på Oslo Børs for øyeblikket. Tapet på disse basis-swappen vil kunne slå andre veien senere i år. Dette er sikringsinstrumenter som fikk et uheldig utslag i foregående kvartal. Aksjen står øverst på listen min akkurat nå, men det er viktig å gi selgerne den tiden de trenger. Jeg tipper det er fond og institusjoner med strenge rammer som selger akkurat nå, ettersom kvartalstallene avviket kraftig fra forventningene. Banken hadde nesten 9% vekst i kjernevirksomheten i Norge, som er 80% av omsetningen deres..

Norsk Hydro får juling, mens YARA stiger på godt volum. Gjødselaksjen får ros i samtlige rapporter jeg har lest, og det skulle ikke forundre meg om styrken vil fortsette. 20% høyere EPS skal føre til en markert reprising av aksjen, selv om investorene må ta høyde for at vi går mot en sesongmessig svakere periode for innkjøp av UREA.

Når Bjørn Kjos blir enige med fagforeningen i Norwegian kommer aksjen til å sprette. Problemet er selvfølgelig at det er vanskelig å være rask nok når nyhetene kommer. Jeg tror vi ser kjøpere der i dag, som har lyst til å ha et ben innenfor hvis det skulle komme en løsning. Salgsmomentumet ser ut til å avta. En måte å spille det på, er å ta 1/3 av vanlig volum i dag, kjøpe ytterligere 1/3 neste uke, hvis situasjonen ikke har forverret seg betraktelig og siste del når en løsning er på plass. Bruk tid og volum som et redskap i tradingen!

Jim O’Neill i Goldman Sachs Asset Management forklarer den viktigste faktoren for at global vekst skal komme tilbake; BRICs landene. (Brasil, Russland, India, China). Analogien hans er som følger: BRIC sin årlige vekst kan sammenlignes med å skape et nytt Spania hvert år. De vokser de like mye som hele økonomien til Italia som er verdens 8. største økonomi, hver 18 måned. Se klippet her for litt fredagsunderholdning.

OPPDATERING kl 16.10: Svakere GDP tall, og Wall Street sliter med å holde plusstreken. Hvis vi skal ta utgangspunkt i tre scenarioer for kvelden, der markedet enten stiger, går sidelengs eller faller, hva er mest sannsynlig? Dårlig makrotall og slapp start, taler for at oppsiden er begrenset, og da står vi igjen med nedtur eller sidelengs. Det lave volumet får meg til å tvile på at vi får noe panikk i kveld, og da står vi igjen med sidelengs og flatt inn i helgen.

Norwegian stiger +3.6% på ettermiddagn, og i mine øyne er det tradere som setter små “bets” på at det kan komme en løsning i helgen. Volumet er ikke stort nok til at streiken er avverget enda.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer