Kl 15.44: REC skyter fart, mens DNB hentet inn gårsdagens fall.

Oppdatering kl 12.18: DNB har hentet inn fallet fra i går, og fortsetter det gode sentimentet i dag kan aksjen sette ny årsbeste allerede i morgen. Investorene har en tendens til å se glasse havlfullt i et bullmarked, noe man bare må ta til etterretning.

Polysilikonprisene viste en oppgang på 2.7% i går, men REC stakk ikke før i dag. Aksjen stiger nå på høyere volum, og tangerer årsbeste på 1.36 kroner. Selv om jeg har vært i tvil, virker storyen litt mer solid nå. Det er bedre å ha store investorer som er underinvestert og på vei inn (Skagen og Haudemann), med stigende underliggende priser, enn at alle er overeksponert i et marked som kollapser. Ta forøvrig ikke dette til inntekt for at du skal kjøpe aksjer i dag på +7%, men kun som en kommentar til egen beslutningsprosess.

Oljeanalytiker Thina Saltvedt hos Nordea, skisserer opp utfordringene og mulighetene for oljeutvinningen i Venezuela. Kortsiktig usikkerhet kan kjøre oljeprisen opp, mens større utnyttelse av ressursene kan føre til at Venezuela blir en ny sterk spiller i oljemarkedet. De har større reserver enn Saudi Arabia.

Er du bearish, og ønsker litt fuel til eget syn, kan du sjekke ut siste bloggposten til Peter Warren. Han har grafet opp råvareindeksen målt mot aksjer. Stor divergering, noe som kan tyde på at aksjer står foran et fall. (eller at råvarer kommer til å stige igjen hvis du er av det positive slaget)

Hvis du er interessert i å lese hvordan emisjoner og børsnoteringer kan rigges ovenfor selskapene som ønsker å liste seg, synes jeg denne artikkelen var informativ. Hvem taper og hvem tjener på at emisjonskurs er $20, mens kursen første noteringsdag er $78?

Oppdatering kl 15.44: Oljeprisen rebounder, og det før oljetallene i morgen. Umulig å si om det er shortinndekking eller tallene om noen har fått høyere forhåpninger enn konsensus. Resultatet er uansett at Oslo Børs igjen er sterkeste gutten i klassen.

Stenger DNB på nåværende nivå, vil det være beste notering i år. Snakk om finte på de kapitalkravene på livsforsikringsbiten.

Yara har vært tung i hele dag, og det er helt sikkert den bearish Prophecy rapporten som tynger. Solaksjene derimot, styrker seg både i Norge og USA.

Før man begynner å bli nervøs for at shale revolusjonen skal komme til Kina også, bør man sette seg inn i utfordringene akkurat det landet har med den utvinningsteknologien. De som har vunnet anbudene hittil har vært myndighetsstøttede nye selskaper uten noen form for erfaring med shale tidligere. Dette har blitt lagt merke til, og jeg anbefaler dere å lese denne artikkelen i FT.

Hva skal man gjøre i markedet? Har man aksjer, kan du nok ri det litt til, men sett stopper på nivåer du føler vil representere et skifte i sentimentet. Hvis du ser på grafen på OSEBX hittil i år, har ingen pullback vært større en 6-7 punkter. I mine øyne vil en korreksjon på 10 punkter skremme flere fra å kjøpe, og ender vi nede på 470 igjen, kanskje det ikke er noe poeng å eie aksjer før man ser at ting roer seg. Husk at 10-12 punkter herifra kun er 2.1% nedgang, og da tåler du å ta en stoploss!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
12.03.2013 15:19

Hva tror du om SUBC? Selge før Q4?