Kl 11.44: Finansaksjer løper i forkant av Goldman Sachs.

Jeg skrev i går at man burde være forsiktig med DNB og Storebrand før de amerikanske bankene bunner ut, og det skjedde allerede senere på kvelden. Problemet investorene står ovenfor nå, ettersom de samme finansaksjene er opp nesten +3% på Oslo Børs, er en mulig sell off etter tallene til GS. Vi så en negativ reaksjon etter JP Morgan til tross for gode tall, men det betyr selvfølgelig ikke lignende reaksjonsmønster ved dagens kvartalsrapport.

Aker Solutions er sterk på bakgrunn av storkontrakten, men få muligheter intradag. Jeg kommer med en oppdatering før åpning på Wall Street.

OPPDATERING kl 14.09: Inntjening per aksje i Goldman Sachs var 10% bedre enn offisielt ventet, men kun få cent unna Estimize sitt aggregerte tall. Jeg er overbevist om at denne tjenesten er fremtidens måte å måle konsensusestimater på. De “crowdsourcer”, det betyr at de lager et snitt av flest mulig bidragsytere.

GS Aksjen faller -1% i pre-market handel, og bidrar til et ørlite “downtick” på DNB og STB. Jeg har hele tiden sagt at det er en risiko for nedsalg til tross for gode tall. Det gjenstår å se om salgspresset tiltar etter åpning. Vær forsiktig.

OPPDATERING kl 17.05: En kraftig rebound i Apple aksjen (+3%) drar totalmarkedet opp den siste timen. Det er ikke bare Apple oppturen som er et godt tegn, men også det at banksektoren holder seg over plusstreken til tross for en dip i Goldman Sachs fra start. Oslo Børs har beveget seg +2%, og det gjenstår å se om det fortsetter i morgen. I følge de to viktigste faktorene jeg har nevnt, Apple og bankaksjene, ser det ut til at markedet friskner til igjen. Husk at det var tungt i Asia i natt, og skulle de snu opp i kveld vil det være naturlig med styrke i Europa i morgen tidlig.

OPPDATERING kl 20.25: Det amerikanske markedet blåser opp, og teknologiaksjer er tilbake med full kraft -> Nasdaq opp +2%. Goldman Sachs selger av, men de andre bankaksjene holder seg sterke. Spørsmålet er om DNB og STB har jobbet inn mye av oppsiden i dag, eller om de løper inn i Bank of America tallene på torsdag!? Jeg er naturlig nok skeptisk til å kjøpe aksjer i denne euforien, ettersom trenden siden jul har vært at slike utslag skal selges.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer