Kl 11.10: Hold hodet kaldt!

Følger man kun de siste bevegelsene og overskriftene i markedet, er det nærliggende å tror at det er utforbakke og krise mot slutten av ferien. Mitt tips er å se på grafen for Oslo børs fra 25. Juni frem til i dag -> 25. Juli. OSEBX har gått fra 382 til 427 (+10%), og handler nå 414 (-3% fra toppen). Det er ikke mye å bli skremt av! Sett i forholdet til innlegget jeg skrev på fredag skal man i teorien bruke dette “pullbacket” til å kjøpe aksjer. De fleste er dog sikkert på ferie, og jeg råder dere til å fortsette med det frem til begynnelsen av august.

Apple la frem tall i går, som viste svakere salg av Iphone. Det synes jeg ikke er så rart, ettersom den siste modellen ikke var veldig annerledes enn den forrige, og det har kommet flere sterke konkurrenter på banen. De kommer til å lansere Iphone 5 om 6-8 uker, og det kan bli en “game changer”. I tillegg kommer det en mindre Ipad, og Apple TV til høsten. Jeg tror ikke man skal avskrive dette selskapet fordi analytikerne var for ivrige akkurat dette kvartalet.

Seadrill handler nå i 242 kr, etter en kjempekontrakt på tre rigger, og det må være frustrerende timing for John Fredriksen. Han fikk masse aksjer i fanget for en måned siden, fordi han hadde “garantert for” en kurs over 235 kr i nedsalget for 4 måneder siden. Mange tenker nok at det ikke er noe problem ettersom kursen nå er høyere, men likviditetsmessig måtte han betale for aksjene, og det var sikkert ikke planen.

Jeg er tilbake med morgenrapport og blogging på mandag. Fortsatt god ferie!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer