Gå til hovedinnhold

Dette er Sondr3 – et nytt Shareville-medlem med veldig god avkastning

Vi følger opp praten vi tok med Shareville-medlemmet madsjohan og har nå snakket med et relativt nytt medlem. Sondr3 ble medlem på Shareville ved nyttår og har hatt en svært god avkastning siden start. Med en utvikling på 65,15 % de siste tre månedene, har han nå fått 2 stjerner for risikojustert avkastning og er på god vei mot å bli blant de 10 % beste på Shareville.

Er du ikke medlem enda? Bli med her. Her kan du lese mer om historien til Shareville.

Hvordan vil du beskrive deg selv som investor og hvor lenge har du holdt på?

Som investor prøver jeg å finne aksjer med høyt vekstpotensial der jeg er villig til å ta litt risiko.
Jeg går for slike typer aksjer fordi jeg i utgangspunktet ikke har så mye penger å bruke på aksjer til å begynne med siden jeg fremdeles er fulltidsstudent. Slike aksjer gjør det dessuten mer spennende og lærerikt å følge med på markedet. Jeg opprettet Nordnet- og Shareville-kontoen min i desember 2015, og siden da har jeg hatt både store oppturer og nedturer.

Alt i alt sitter jeg igjen med en positiv avkastning i dag, selv om veien har vært humpete. Om ikke annet så har jeg lært av mine feil på veien slik at jeg unngår å gjøre det på nytt. Jeg lærer mye av å bare følge med, kjøpe og selge aksjer, og ikke minst være i dialog og lære av de andre medlemmene på Shareville.

Hvorfor ble du medlem på Shareville?

Jeg ble medlem av Shareville først og fremst fordi jeg ønsket å se hva andre investorer har å si om de forskjellige aksjene og fondene. Jeg ønsket også å finne investorer som har gjort det bra for å forhåpentligvis lære noe av de. I tillegg har jeg flere familiemedlemmer og venner som også er på Shareville som elsker å prate børs, så vi bruker Shareville til å følge med på hverandre.

Vil du anbefale andre å delta på Shareville?

Ja, definitivt. Husk bare å ta alt som står der med en klype salt. Det er mange som unødvendig hauser opp (eller ned) aksjer og som mangler substans i det de skriver, samtidig som det er noen som bidrar med fantastiske innlegg. Jeg ser på Shareville på samme måte som jeg bruker Wikipedia til skolearbeid: Bruk det til å få et generelt bilde av aksjen, men ikke gå ut i fra at det som står der er 100 % troverdig. Dersom du er interessert i aksjen ville jeg gjort mer research på egenhånd. Til syvende og sist er det deg selv du er nødt til å stole på, ikke hva alle andre sier.

Hva bruker du Shareville til?

Jeg bruker det i hovedsak til å se hvilke aksjer som for tiden er “hotte”, bli med i diskusjoner og for å lære av andre investorer.

Kan du anbefale noen andre medlemmer å følge på Shareville?

Jeg anbefaler brukerne Kiki, matriks og Impresbox som er langt flinkere enn meg til å tenke langsiktig og gjøre trygge investeringer.

Husker du den dårligste investeringen du har gjort og eventuelt hva du lærte av den?

Min dårligste investering har vært African Petroleum Corporation som jeg kjøpte for 3,34 kr per aksje og som jeg ikke kom meg ut av før rundt 2,50 kr per aksje. Mitt andre sjakktrekk var å kjøpe NEL for så å sette alle aksjene på en enkelt stop loss på -20 % av kjøpssummen. Etter noen uker med svak nedgang gikk plutselig aksjen ned 11 – 12 % som trigget stop lossen til å selge hele beholdningen, før den så gikk rett tilbake til det nivået aksjen hadde holdt seg stabilt på. Det jeg har lært av disse feilene er for det første å ha en viss plan eller formening om hvordan du skal bruke stop loss. Den andre er å huske å tenke litt selv og ikke stole blindt på hva andre sier før du går hardt inn i en aksje slik jeg gjorde med APCL.

Hva er ditt beste aksjetips om dagen?

Jeg nyter godt av NANO-feberen om dagen 🙂

Bli med i diskusjonene og se andre investorers porteføljer du også.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer