Gå til hovedinnhold

Bli bedre kjent med “AndersNordnet” – på Shareville

I anledning påsken har vi intervjuet Daglig leder i Nordnet Norge, Anders Skar, for å høre om hans aksjetips og investeringsstrategi. Du kan også lese om medlemmene Xirdnef, Vidar og Somegoy.

Nordnet: Husker du den første aksjen du eide?

Min første aksje var Nordnet-aksjen. Den kjøpte jeg i desember 2004, etter at jeg hadde fått tilbud om jobb i Nordnet. Hadde ikke eid enkeltaksjer før, men skjønte at det måtte det bli en endring på når jeg fikk jobb i Norges ledende nettmegler.

Hvilken eller hvilke bransjer interesserer deg mest?

Hvis jeg må nevne en sektor så må det bli teknologi. Det er den sektoren som står from fremskritt og som drar verden videre. Her skjer det også mye innovasjon og nyskapning, noe som både gir potensial og risiko. For øvrig vil jeg si at jeg liker aksjer jeg kan forholde meg til. Jeg mener personlig at jeg har lettere for å vurdere selskaper som Google, Facebook, Nike eller Adidas fremfor Seadrill, PGS og Bionor Pharma. Jeg er generelt glad i aksjer som jeg kan forstå, som jeg liker storyen til, potenisalet til, og som jeg har et forhold til – da er sektorklassifiseringen mindre viktig for meg.

Hvor søker du informasjon i forbindelse med investeringene dine?

Jeg kjøper som oftest fordi jeg liker storyen til et selskap. Deretter må jeg få tiltro til at det er bra management i selskapet. Deretter ser jeg på historikk, mer fundamentale data osv. Jeg bruker i dag nordnet.no, shareville, nyheter og diverse børs- og finanssiter når jeg gjør research. Må ærlig innrømme at det ikke ligger timesvis med number-chrunching bak mine investeringer. Jeg ser på veksten i selskapene, at generell prising som P/E og P/B ikke ser hårreisende ut.

Teknisk eller fundamental?

Mest fundamentalt – men timing-messig litt teknisk også. Jeg liker å kjøpe aksjer som er i opptrend, og kjøper heller når jeg ser aksjen har snudd opp teknisk heller enn å forsøke å time bunnen.

Husker du en investering som du skulle ønske du aldri hadde gjort, og evt. lærte du noe av den?

Jeg har ikke gått på trynet så veldig ofte. Jeg har et syn, et veldig enkelt syn, på hvordan man skaper en vinnerportefølje; nemlig å ta vare på vinneren og selge taperne. Jeg liker å se blå tall i porteføljen. Dette bidrar til at jeg kvitter meg med aksjer før de skaper for store hull i porteføljen min. Men alle som er i markedet har ting de angrer på. En kjedelig erfaring var børsnoteringen av REC og den elleville ferden i etterkant. Jeg var med opp, men jeg var også med hele veien ned, før jeg solgte meg ut med tap. Lærdom; Det er aldri feil å ta gevinster heller.

Er det en aksje du vil anbefale og hvorfor?

Jeg kan stå for alle aksjene i min Shareville-portefølje. Jeg liker Google og Netflix spesielt godt. Det er begge dyre aksjer, men jeg elsker storyen. Google eier døra til Internett og Netflix er ekstremt godt posisjonert for den revolusjonen vi lukter innenfor moderne TV/medie-vaner.

Beholdning per 31.03.15:

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer