kl 21.10: Bekymret?

Europeiske og norske aksjer blir solgt videre ned, og jeg gjentar bekymringen min fra i går; Det er ekstra ille når markedet faller uten store nyheter, for det betyr at avgjørelsen om å redusere aksjeandelen er tatt hos de aller største fondene, og det kan gi en selvforsterkende effekt. Faller markedet for eksempel på spenning i Ukraina, så spretter kursene ofte tilbake når mange nok vedder på at det kommer kontranyheter etc. Hva skal friste investorene til å kjøpe disse massive salgsordrene som river ut venstresiden i ordrebøkene på begge sider av atlanteren? Her tror jeg man skal være forsiktig med å kjøpe aksjer for tidlig, vent heller på at markedet flater ut og andre tester grådigheten først.

Tung volumdag i Golden Ocean og aksjen faller ned til 7.65 kroner. ABGSC har kjøpt 1.7 millioner aksjer, og det er tydelig at det er interesse for å kjøpe større volum eller ta inn shorter her nede. Capesizeindeksen falt $230 i dag, og det bør ikke lede til et så stort nedsalg. Det positive nå, er at mange av de som kjøpte for et mulig høstrally kanskje selger seg ut.

Carnival tallene var ok, de treffer hittil i år, men guider ned for Q4. RCL faller på nyheten, mens Carnival faktisk stiger 3% pre-market.

Investorene svinger pisken over Statoil og da er det lite håp for de mindre oljeselskapene. John Fredriksens kjøp av 2 millioner Seadrill aksjer, som mest sannsynlig var tilbakekallelse av aksjene gitt til Trøim i sommer, belønnes med 50 øre kursoppgang på Oslo Børs. Kursen var høyere på tidspunktet de ble gitt bort, og således kan det nesten sammenlignes med å ta inn en short. Lazard Asset Management flagger under 5% eierandel i PGS. Really…

Kommer med en oppdatering i kveld. Kommer amerikanerne til å plukke opp utbombede aksjer slik at markedet treffer vi en midlertidig bunn?

Oppdatering kl 21.10: Ingen kjærlighet å finne på Wall Street, og alle tilløp til rally blir solgt ned. Her er det store institusjoner som skreller av aksjer, og mitt råd er å være forsiktig til man ser at indeksene klarer å bygge på tidligere oppgang. Det er altså ikke det første rallyet man skal forsøke å henge seg på.

Tørrbulkaksjene blir slaktet i kveld også. BALT ned -3%, og DRYS ned -4.5%. Her kommer det noen gode kjøp snart, men da må både totalmarkedet og ratene prøve seg på oppsiden.

 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer