Gå til hovedinnhold
Nettleseren du benytter deg av, støttes ikke lenger av Nordnet. Klikk her for å se hvilke nettlesere vi støtter og anbefaler at du bruker.

Aksjegruppen OsloMet er klare for et veldig spennende og krevende år i Skoleduellen!

Aksjegruppen OsloMet har valgt en portefølje bestående av selskaper vi mener er attraktivt priset, robuste og overvekt sektorer vi har spesielt troen på. Vi starter med en andel cash på oppunder 20 prosent, grunnet det bearishe synet våres på makroøkonomien. Oppdrett sektoren er en av våre absolutte favoritter, med en lav historisk prising sett opp mot inntjening. P/E på 10-11 for sektoren, anført av Mowi, er tiltrekkende. Ellers er vi overvekt energi, da E&P selskaper spruter cash i dagens marked. Vi liker andelen gass i miksen til Vår Energi. Okea operer i en nisje med mid to late life, og med fullføringen av Statfjord-transaksjonen kommer produksjonen til å bli nesten 40kbpd i 2024, og vi ser ytterligere oppside i aksjen fra dagens nivåer.

Vi er positive til at det er sterke fundamentale faktorer som taler for en oljepris på akseptable nivåer, slik at kontantstrømmen til E&P selskaper er enorm. Deler av dette kommer tilbake til offshore og drilling, og vi har Odfjell Drilling som vår favoritt. Solid balanse, utbytter på vei og lav prising med ca 4,5 EV/EBITDA for inneværende år. Kitron har falt tilbake en del, noe grunnet lavere etterspørsel, men vi mener fallet er noe overdrevent. Selskapet er solid i både markedsposisjon og balanse, har bra vekst i flere segmenter og med siste ukers fall, er verdsettelsen attraktiv.

Petter Tømmer Ufs, Leder for Aksjegruppen OsloMet

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer