Gå til hovedinnhold

10 aksjefavoritter blant toppinvestorene

Her får du en oversikt over aksjefavorittene blant toppmedlemmene på Shareville* – det sosiale forumet vårt med over 100 000 medlemmer. Listen består av 10 aksjer notert på Oslo Børs. Finn ut hva selskapene gjør, hva Investeringsøkonom, Tom, synes om dem og få med deg diskusjonen på Shareville. Her kan du lese historien om Shareville.

Toppinvestorer på Shareville er medlemmer som har hatt den høyeste risikojusterte avkastningen den siste måneden. Du finner listen over toppmedlemmene her og den oppdaterte listen over de mest populære aksjene her.

*Listen oppdateres kontinuerlig. Listen i dette innlegget er hentet 30.09.2016.

10 mest nettokjøpte aksjer blant toppinvestorene

Nordic Nanovector

Nordic Nanovector er et bioteknologiselskap som utvikler og kommersialiserer behandling for pasienter med hematologiske kreftformer, som lymfekreft. Betalutin er selskapets legemiddelproduktkandidat som forventes ut i markedet første halvår i 2019.

Dette mener Investeringsøkonom Tom Hauglund om NANO:

[bctt tweet=”Biotech er høy risiko, og det er ofte null eller gull.” via=”TomNordnet”]

Disse aksjene skal være den delen av porteføljen som du kan risikere å tape. Ledelsen har en god historikk med Algeta som suksesshistorie. Biotech er enormt kapitalkrevende og krever høy grad av tålmodighet som aksjonær. Det positive er at selskapet har masse cash. De hadde 618 millioner i cash etter andre kvartal.

Her kan du lese hva andre Shareville-medlemmer mener om aksjen og dele dine egne meninger.

Axactor

Axactor er et europeisk inkassoselskap. De holder til i Spania, Italia og Norge og ønsker å ekspandere inn i andre markeder. Som en del av vekststrategien har Axactor gjort flere oppkjøp i både Spania, Italia og Norge det siste året.

Dette mener Investeringsøkonom Tom Hauglund om AXA:

Her tar du del i inkasso i Europa. Ledelsen har lang historikk fra Lindorff og tar med seg unik kompetanse og relasjoner fra Spania. Nå etablerer de seg i Italia, Norge og Tyskland også. Jeg tror ledelsen skal bygge dette selskapet til å bli stort nok for å selge det. Ragnes fikk solgt Lindorff til Nordic Capital for hele 17,5 mrd. kroner. Axactor vokser raskt og har allerede 900 ansatte etter 1 års drift. Risikoen er at de vokser for fort.

Her kan du lese hva andre Shareville-medlemmer mener om aksjen og dele dine egne meninger.

Gaming Innovation Group

Gaming Innovation Group er en leverandør av tjenester og systemer til nettbaserte gambling-selskaper. Selskapets inntekter er fra tre virksomhetsområder:

  • Avanserte skybaserte-tjenester
  • Tjenester innen aktivitetsstyrt B2B-markedsføring
  • Gambling-tjenester fra ledende aktører innen nettbasert sports-betting og kasino

Dette mener Investeringsøkonom Tom Hauglund om GIG:

Her får du gambling på nett. Største asset er Guts.com som har over 120 000 brukere. Det er en enorm skalerbar industri, utrolige marginer og selskapet vokser kraftig. Et selskap for fremtiden tror jeg, men alltid høy risk ettersom det prises inn høy vekst i fremtiden.

Her kan du lese hva andre Shareville-medlemmer mener om aksjen og dele dine egne meninger.

NEL

NEL er et globalt hydrogenselskap som leverer løsninger for å produsere, lagre og distribuere hydrogen fra fornybar energi. De jobber med hele verdikjeden innenfor hydrogen, fra produksjonsteknologi til installasjon og produksjon av hydrogenstasjoner.

Dette mener Investeringsøkonom Tom Hauglund om NEL:

Har du troen på at hydrogenbiler er fremtiden er dette selskapet noe for deg. NEL er kanskje mest kjent for å ha hatt Øystein Spetalen som hovedaksjonær, men han har nå solgt. Det er lenge til de har positiv cashflow, men er definitivt fremtidsrettet. I Norge skal de bygge 20 fyllestasjoner innen 2020 i samarbeid med Uno-X og Praxiar. De ser store muligheter i Europa og Japan.

Her kan du lese hva andre Shareville-medlemmer mener om aksjen og dele dine egne meninger.

Marine Harvest

Marine Harvest er det største oppdrettsselskapet i Norge. De dekker hele verdikjeden fra fôrproduksjon til matfisk, distribusjon og salg. Størsteparten av eksporten går til Europa, USA og Asia. Marine Harvest ASA har virksomhet i 24 land og er notert både på Oslo Børs og New York Stock Exchange.

Dette mener Investeringsøkonom Tom Hauglund om MHG:

Omtalt som en folkeaksje internt. Over 3500 Nordnet-kunder har aksjer i Marine Harvest. Det er et John Fredriksen-eid selskap som har hatt en eventyrlig reise de siste årene. Knallsterke laksepriser og svak krone har bidratt til kjempemarginer. Det store spørsmålet fremover blir om dette er en megatrend eller om økte kostnader og stigende tilbudsside kveler marginene. Jeg vet ikke, men spennende aksje uansett med sterk utbyttepolitikk.

Her kan du lese hva andre Shareville-medlemmer mener om aksjen og dele dine egne meninger.

Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring er et norsk skadeforsikringsselskap. De tilbyr forsikring til både privatpersoner og næringsliv i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbys også banktjenester, pensjon og sparing.

Dette mener Investeringsøkonom Tom Hauglund om GJF:

Her får du eierskap i et selskap med høye utbytter og lange tradisjoner. Jeg tror mange er aksjonærer her på grunn av nettopp sterk balanse, god ledelse, gode utbytter og rimelig forutsigbar inntjening. Oppsiden er om renten stiger fremover.

Her kan du lese hva andre Shareville-medlemmer mener om aksjen og dele dine egne meninger.

REC Silicon

REC Silicon ASA produserer avanserte silisiummaterialer og leverer polysilisium og silangass til industrier innenfor solenergi og elektronikk over hele verden. Hovedkontoret ligger på Fornebu i Oslo, men produksjonen foregår i USA.

Dette mener Investeringsøkonom Tom Hauglund om REC:

Dette selskapet kunne jeg skrevet en bok om. Soltrenden alle snakker om er på vei til å floppe. Silisiumprisene stuper og subsidieordningene svekkes, spesielt i Kina i år. Selskapet er i trøbbel med svake priser og produserer for lager akkurat nå. I tillegg sitter de midt imellom en handelskrig mellom Kina og USA. Jeg synes REC er spennende, men usikker på om det kommer en emisjon.

Her kan du lese hva andre Shareville-medlemmer mener om aksjen og dele dine egne meninger.

DNB

DNB er Norges største finanskonsern. De tilbyr alle former for finansielle tjenester, inkludert lån, sparing, rådgivning, forsikring og pensjon for både privat- og bedriftskunder. Selskapets største aksjonær er den norske stat.

Dette mener Investeringsøkonom Tom Hauglund om DNB:

Aksjen har falt fra 140 kr, og mange av våre kunder liker DNB. Overdreven frykt fra utlendinger om utlånstap, og generelt om Norges økonomi gjør at du nå får kjøpt DNB under P/E 10, utbytte-yield på 4,6 % og Pris/Bok 0,95. Absolutt en av mine favoritter for lange penger.

Her kan du lese hva andre Shareville-medlemmer mener om aksjen og dele dine egne meninger.

SalMar

SalMar er en av verdens største og  produsenter av oppdrettslaks. De eier 100 lisenser for marinproduksjon av atlantisk laks i Norge. De eier 50 % av Norskott Havbruk AS, som igjen eier 100 % av Scottish Sea Farms Ltd, Storbritannias nest største produsent av laks med en kapasitet på 30.000 tonn slaktet laks.

Dette mener Investeringsøkonom Tom Hauglund om SALM:

SalMar er et veldrevet lakseselskap som betaler gode utbytter. I tillegg binder de mye av produksjonen frem i tid på faste priser for å stabilisere cash flowen. Over 50 % er eid av familien Gustav Witzøe.

Her kan du lese hva andre Shareville-medlemmer mener om aksjen og dele dine egne meninger.

Aker BP (tidligere Det norske oljeselskap)

Aker BP er et oljeselskap som driver aktivitet innen leting, utbygging og drift på den norske kontinentalsokkelen. De er også partner i Johan Sverdrup-feltet, som er et av de største feltene på norsk sokkel noen sinne.

Dette mener Investeringsøkonom Tom Hauglund om AKERBP:

Dette er en Røkke-basert suksesshistorie, med stor eierandel på Johan Sverdrup-feltet. Tror du på oljepriser opp mot 60-70 USD er det mye oppside igjen i AKERBP. Solide eiere med solide assets er vel de to viktigste faktorene.

Her kan du lese hva andre Shareville-medlemmer mener om aksjen og dele dine egne meninger.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer