Gå til hovedinnhold

Aksjesparekonto.


Kjøp og selg aksjer og aksjefond uten å realisere skatt.

Aksjesparekonto passer for deg som sparer langsiktig i aksjer og aksjefond. Fordelen med kontoen er at du kan kjøpe og selge så mye du vil uten å betale skatten løpende. Skatten betales først når du tar ut gevinsten fra kontoen. Slik kan du få full uttelling av rentes-rente-effekten. Du kan ta ut hele innskuddet skattefritt.


Åpne Aksjesparekonto
 • Ingen kontoavgifter.

 • Stort utvalg aksjer og fond.

 • Utsatt skatt på gevinst.

Som kunde i Nordnet Bank NUF er du omfattet av garantien til Bankenes Sikringsfond og den svenske Riksgälden. Det innebærer at hver enkelt kunde er dekket for sine innskudd inntil NOK 2 000 000. Garantien gjelder likvide midler for både privatpersoner og juridiske personer. Dersom en bank begjæres konkurs, skal svenske Riksgälden dekke tap på innskudd så snart som mulig og senest syv arbeidsdager etter det tidspunktet konkurstilfellet oppstod. Riksgälden dekker beløp opp til 1 050 000 SEK. Bankenes Sikringsfond dekker det eventuelle restbeløpet mellom 1 050 000 SEK og 2 000 000 NOK.

Slik kan du flytte
aksjesparekontoen din.

1. Bli kunde. Er du kunde fra før kan du gå rett til neste steg.

2. Hvis du ikke allerede har en aksjesparekonto må du opprette en først.

3. Fyll ut skjemaet for overføringsfullmakt.

4. For at vi skal ha muligheten til å sikre at overføringen blir gjennomført er det viktig at oppgir korrekt informasjon, har påført korrekt kontonummer og navn på selskapet du ønsker å overføre fra. Eventuelle feil i utfyllingen kan bety at oppdraget ikke blir gjennomført.

jente og gutt.jpg

Fordelene med aksjesparekonto.

 • Samle alt på ett sted
  Sparer du i aksjer og aksjefond flere steder kan du få bedre oversikt ved å samle sparingen på én aksjesparekonto.

 • Utsatt skatt på gevinst
  På aksjesparekonto betaler du skatten først når du tar ut gevinst fra kontoen. Dermed kan du investere og få avkastning på et større beløp i hele spareperioden. Innskudd kan du ta ut skattefritt.

 • Ingen gebyr
  Du betaler ikke noe kontogebyr for å ha aksjer og aksjefond på aksjesparekonto hos Nordnet. Du betaler kun kurtasje for aksjehandel og forvaltningshonorar i aksjefond.

 • Stort utvalg aksjer og fond
  På en aksjesparekonto kan du investere i børsnoterte aksjer og egenkapitalbevis innenfor EU/EØS. Du kan også investere i aksjefond som har minimum 80 % aksjeandel og er hjemmehørende i EU/EØS.

 • Belåning
  For å øke eksponeringen din kan du belåne innehavene du har på aksjesparekonto. Mer om verdipapirbelåning.

Ofte stilte spørsmål.