Gå til hovedinnhold

Verdiporteføljen uke 5

Verdi NTNU har den siste uken gjort noen endringer i sin skoleduell-portefølje . Vi har solgt oss noe ned i Aker, og vektet oss opp i Yara. Porteføljen vår har gitt en avkastning på 7,63% siden oppstart, og vi ligger på en solid andre plass i skoleduellen. Vi sitter nå med 11,6% kontanter.

Aker ASA

Etter en fantastisk reise med Aker, har vi valgt å sikre gevinst og redusere eksponeringen vår. Oljeprisen har hatt en fantastisk utvikling siden sommeren 2017, men det er etter vår mening begrenset oppside-potensiale. Vi har derfor solgt 50% av posisjonen vår i Aker, og sitter igjen med en posisjon på 13,2% av porteføljen.

Yara International

Verdi ser en bedring i sektoren, og har denne uken vektet oss ytterligere opp i Yara. Med et kinesisk marked som har redusert produksjonskapasiteten grunnet press på marginene, tror vi på en bedring i ureapisene. Bare fra H1’16 og frem til i dag er eksporten redusert med nærmere 70% fra Kina.

8. februar slipper Yara Q4-rapport, og mener konsensusestimat på 3,36mrd EBITDA er rimelig. Videre rapporterte Yara ved forrige kvartalsrapport at de lå i foran skjemaet skissert i kostnadsprogrammet sitt, og vi er spente på hvilke nyheter vi får knyttet til kostnadsprogrammet når selskapet holder kapitalmarkedsdag. 

Næringseiendom

Med sterke økonomiske indikatorer, en oljenæring som for fullt er på vei tilbake og en periode med stor konvertering av næringsbygg til boliger, ser vi en videre moderat vekst innenfor næringseiendom. For Oslo merker vi oss at kontorledigheten er på veg ned, og at det fortsatt er stor interesse i privat sektor for sentrumsnære næringslokaler. Likevel er det forventet en del nybygg i 2019-20, som vi mener begrenser oppsiden. Videre er vi mer positive til Bergen, ekslusive hotellnæringen, da vi ser fortsatt økt sysselsettingsgrad, og høy konvertering fra næringseiendom til bolig.

Følg porteføljen til Verdi NTNU her: https://www.nordnet.no/investeringstips/skoleduellen.html

Les vårt tidligere blogginnlegg om NAS og Komplett Bank her: https://www.nordnet.no/blogg/verdintnu-norwegian-komplett/

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer