Gå til hovedinnhold

Strategiendring og Porteføljeoppdatering

STØH Kapitals oppdatering etter de første 9 ukene

Vi har prestert godt hittil i år, med en avkastning på 10,2% mot børsens 8,1%.

Porteføljemessig har vi til nå sittet på 10-12 selskaper vi har hatt troen på. Etter evaluering av fjorårets Skoleduell, hvor resultatet var lite tilfredsstillende, så vi behovet for å øke antall posisjoner i vår portefølje. Det for å diversifisere og spre risiko.

Hittil i skoleduellen har vi levd godt på oppgangen i olje- og gasspriser. Vi har vært tungt strategisk eksponert mot både Equinor og Aker BP, som til enhver tid har tatt opp ca. 25-30% av vår portefølje. Med en oljepris som har steget til over 80 dollar p/boe, har dette lønnet seg godt, og vi har etablert oss på en andreplass.

Utover dette har de største bidragsyterne til meravkastning vært selskaper som Aker, Norske Skog, Cadeler og Orkla.

Sist uke endte vi opp 0,8%, tross Aker BPs massive fall. Dette ble gjort med stor drahjelp fra både Norske Skog og Cadeler. I samme periode steg Oslo Børs 0,4%.

Tiden fremover

I tiden fremover har vi bestemt oss for å nedjustere bredden på porteføljen til 9 aksjer, fra tidligere 11. Dette blir gjort på bakgrunn av å lettere kunne ha kontroll over de aksjene vi sitter på, i en periode sterkt preget av utallige timer på lesesalen. Vi ønsker også å opprettholde en lav kontantbeholdning, og vi ser ingen grunn til å ikke være eksponert mot markedet.

Vi har bestemt oss for å selge oss fullstendig ut av Telenor. Bakgrunnen for salget er at vi i våre beregninger ikke har tatt nok høyde for inntjeningsfall ved en eventuelt sterkere krone, samt et forhøyet prisnivå i form av inflasjon og økte energikostnader. Vi har også bestemt oss for å selge oss helt ut av Equinor ettersom at vi tror på høyere oppside i Aker BP, i tillegg til at vi ønsker å ta litt gevinst etter oljeprisoppgangen.

Vi har valgt å øke posisjonen vår i Norske Skog. Vi har tidligere hatt veldig tro på selskapet grunnet selskapets underliggende verdier ved omstruktureringen fra avispapir- til kartong-virksomhet og lave forward-multipler, men vi har kun sittet med en liten posisjon. Dog har interessen for selskapet den siste tiden økt, og omsetningen av aksjen har steget betraktelig. Vi har derfor tro på at aksjen kommer til å endelig korrigere seg mot fair value, som vi tror er mye høyere enn dagens kurs. Vi har derfor valgt å øke aksjebeholdningen vår i dette selskapet.

De andre posisjonene vi sitter på er Aker, Aker BP, Austevoll Seafood, Cadeler, Elkem, Frontline, Orkla og Sparebank 1 SMN. Vi har troen på at denne porteføljeoppbygningen er risikooptimal og diversifisert nok til å klare å oppnå meravkastning mot børsen, samt sikre oss mot store børssvingninger.

Niklas Hartvigsen, påtroppende leder

Thorvald Hillesøy, nåværende leder

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer