Gå til hovedinnhold

Skoleduellen – Oljeaksjer løfter NTNU

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 24. september (side 18).

I forrige uke gjorde Verdi NTNU det best i Nordnets porteføljekonkurranse. Tre av gruppens aksjer var opp over fem prosent.

Verdi NTNU (Norges teknisknaturvitenskapelige universitet) tok forrige ukes førsteplass, med en avkastning på solide 3,1 prosent. Blant vinneraksjene var DNO, Equinor og Scatec Solar. De tre steg med henholdsvis 6,9 prosent, 5,3 prosent og 5,1 prosent.

Dette er Skoleduellen:
I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100 000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Oljefokusert portefølje

De unge verdiinvestorene dro nytte av at råoljeprisen skjøt opp med over fire dollar fatet i løpet av uken. NTNU-studentene sitter også på Northern Drilling og Seadrill, noe som medfører at hele fem av åtte aksjer er energirelaterte.

«Utsiktene for en høyere oljepris, med uroen i Venezuela og sanksjonene mot Iran, gjør at vi velger en relativt stor eksponering mot olje,» forklarer Verdi NTNU på Nordnet-bloggen.

«Equinor handles på en Free Cash Flow-yield på ti prosent, mot et snitt på åtte prosent for lignende aksjer.»

NTNU ser følgelig muligheter for økt utbytte. I tillegg ligger skattenivået for tiden godt under ledelsens guiding.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

«DNO er underpriset»

«Også DNO er underpriset, og markedet undervurderer deres fremtidige kontantstrømmer,» hevder Verdi NTNU.

«Med dagens oljepris renner pengene inn hos DNO, og dét tror vi vil fortsette.»

Når det gjelder forrige ukes tredje børsrakett, Scantec Solar, peker gruppen på svært høy vekst.

Denne høsten ventes 3-4 nye solkraftprosjekter å ferdigstilles, og dessuten skal byggingen av ytterligere to anlegg startes. Samtidig faller sektorens kostnader,mens konkurranseevnen i forhold til fossile brennstoffer styrkes.

Kjøpte gammel favoritt

Også STØH Kapital (Handelshøyskolen i Trondheim) tjente godt på Scatec Solar i løpet av uken.

«Vi hadde en tung posisjon i Scatec i den forrige konkurransen,» erindrer gruppen.

«Dette er med andre ord et selskap vi har sterk tro på.»

STØH-studentene liker at Scatec Solar utvikler og driver solcelleparker, i stedet for å selge selve solcellene. Dermed avhenger de ikke av høye silisiumspriser for å gjøre det bra. I andre kvartal ble resultatet før skatt hyggelige 150 millioner, og ved utgangen av perioden satt selskapet på en solid ordrebok.

Nordic Nanovector falt

En tredje konkurrent, Børsgruppen UiA (Universitetet i Agder), fikk med seg oppturen i DNO.

Aksjens meravkastning ble imidlertid oppveid av et voldsomt kursfall for Nordic Nanovector.

Det kom ingen betydelige nyheter fra bioteknologiselskapet. For øvrig eier UiA-studentene blant annet SpareBank 1 SMN og SpareBank 1 SR-bank, som de tror vil tjene på stigende renter. Begge hevet nylig sine boliglånrenter. Denne typen verdipapirer klarer seg dessuten godt gjennom perioder med børsfall, påpeker Børsgruppen UiA.

Spår Hydro-løsning

For øvrig benyttet Aksjeklubben BI Bergen (Handelshøyskolen BI, Bergen) anledningen til å diskutere skoleduellens nest best likte aksje, Norsk Hydro.

«Konsernet fikk seg en solid knekk i forbindelse med Alunorteskandalen i Brasil, som medførte at Hydro gikk fra et produksjonsoverskudd til underskudd på stoffet alumina, som brukes til aluminiumproduksjonen,» skriver gruppen.

«Vi tror en fullstendig løsning på problemene i Brasil vil komme, og at produksjonen vil kunne gå som fullt igjen innen overskuelig fremtid.»

BI Bergen konkluderer at Norsk Hydro er «en klassisk verdiaksje», og mener vi er inne i en ny trend hvor investorene fokuserer mer på attraktiv prising enn hurtig vekst. Dette burde i sin tur bidra til å løfte aluminiumsprodusentens aksjekurs.

Les innleggene fra de ulike aksjegruppene her.

SKOLEDUELLEN – UTVIKLING
Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 24. september, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer