Oslo Børs: Nedgang i vente. Null-renter ut 2022 i USA, ifølge FED. Børsene i Asia falt torsdag.

Det blir etter alt å dømme null-renter i USA ut 2022, i alle fall er det det sentralbanken selv ser for seg. Under gårsdagens rentemøte gjorde FED sjef, Jerome Powell det klart at sentralbankens fokus utelukkende er rettet mot å sørge for stabile markedsmekanismer på kort sikt

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -1,3%, eller innenfor intervallet [-1,2, -1,5]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,3 prosent i snitt onsdag.

Det blir etter alt å dømme null-renter i USA ut 2022, i alle fall er det det sentralbanken selv ser for seg. Under gårsdagens rentemøte gjorde FED sjef, Jerome Powell det klart at sentralbankens fokus utelukkende er rettet mot å sørge for stabile markedsmekanismer på kort sikt, samt bringe realøkonomien tilbake til der den var før Covid-19 krisen inntraff. Mao. fokuset på å bringe arbeidsledigheten tilbake igjen er større enn noe annet.

At aksjemarkedene har hentet inn mesteparten av nedturen fra tidligere i år er foreløpig ikke noe FED vektlegger. Arbeidsledigheten i USA ligger for øyeblikket på 13,3 prosent, men vil forhåpentligvis falle til under 10 prosent før året er omme. Veksten derimot, er ventet å bli på minus 6,5 % i 2020, for så å løfte seg fem prosent i 2021.

Aksjeinvestorene svarte med å sende indeksene i USA ned, bortsett fra Nasdaq indeksen.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og KOSPI) endte ned -1,2 prosent i snitt i natt.

Gårsdagens rentemøte i FED preget satte sitt preg på de asiatiske børsene i natt. Investorene ble ikke oppmuntret av Powells kommentarer om fremtiden. Så lenge kampen mot Covid-19 viruset ikke er vunnet (en effektiv behandlingsform gjenstår å utvikle) er usikkerheten til realøkonomien betydelig.

Når det er sagt, at alle tenkelige myndigheter og sentralbanker pøser på med historisk kraftig stimulanser er med på å stabilisere situasjonen.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 40,4 dollar per fat, opp 0,1 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,4, mens 30-års renten i USA ligger på 1,48 prosent.

Oljemarkedet fikk ingen ekstra drahjelp fra FED i går, tvert imot. Sentralbankens vekstprognoser (BNP) skuffet mange. Dvs. sammenhengen mellom oljeetterspørselen og BNP er betydelig, derfor vil oljeprisens retning ofte svinge i takt med denne.

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Store svingninger gjennom dagen, men børsoppgang ble det likevel.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer