Skoleduellen – Knallavkastning for BI Bergen

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 4. februar

Tosifrede kursløft for Europris og PGS medførte at Aksjegruppen BI Bergen tok det ukentlige gullet i Nordnets porteføljekonkurranse.

Aksjegruppen BI Bergen leverte i forrige uke en avkastning på 4,4 prosent. Oppgangen var 2,6 prosentpoeng bedre enn Børsgruppen Nord Bodø (Handelshøgskolen i Bodø, Nord universitet), som tok andreplassen. Til sammenligning svekket Hovedindeksen på Oslo Børs seg med 0,8 prosent.

Dette er Skoleduellen:

I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

Europris og PGS

BI Bergens meravkastning skyldtes hovedsakelig kraftige kursløft for Europris og PGS.

De to steg med henholdsvis 12,9 og 11,2 prosent, etter å ha lagt frem overraskende sterke tall for fjerde kvartal.

Også Borr Drilling, som er en av analytikernes fem mest anbefalte aksjer, gjorde det bra.

Ukens solide porteføljeutvikling medfører at Aksjegruppen BI Bergen så langt i denne runden av Skoleduellen har slått markedet med 1,2 prosentpoeng. Den foreløpige lederen, Aksjegruppen OsloMet, har imidlertid et forsprang på 5,8 prosentpoeng.

Proffene knuses

I den motsatte enden av spekteret finner vi, som vanlig, de profesjonelle analytikerne.

I forrige uke krympet deres yndlingsportefølje med 5,9 prosent, noe som innebærer at nær en tredjedel av kapitalen er gått tapt siden midten av september.

Førsteamanuensis Finn Kinserdal ved Norges Handelshøyskole (NHH) har diskutert temaet om analytikernes langsiktige mindreavkastning i sine forelesninger. Hans konklusjoner er at analytikerne generelt ikke er gode til å lage prognoser eller forutsi kriser, de er vanligvis for optimistiske, og de har en tendens til å være spesielt positive til selskaper som gir deres arbeidsgivere corporate finance-oppdrag.

STØH handler aksjer

Forøvrig gjorde flere grupper endringer i sine porteføljer.

STØH Kapital (NTNU Handelshøyskolen) kvittet seg med Scatec Solar og kjøpte aksjer i NRC Group.

«Vi har sterk tro på dette selskapet, og synes det er blitt hardt straffet den siste tiden», skriver laget på Nordnet-bloggen.

«De har fått gode kontrakter på jernbaneutvikling, og med en økning i budsjettet og større spillerom for Bane NOR, har vi tro på at selskapet vil vokse videre de neste årene».

STØH Kapital tror dessuten at boligbyggingen i Norge og Sverige vil avta noe, mens mer fokus vil settes på utvikling og utbygging av infrastruktur og anlegg.

I tillegg til å kjøpe i NRC Group, solgte gruppen seg ned i B2Holding og investerte mer i Elkem.

Se skolegruppenes kommentarer: Nordnetbloggen – Skoleduellen

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 2. februar, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer