Gå til hovedinnhold

Fortsatt stor oljeoptimisme blant Private Banking-kundene

Private banking-kunder omsatte aksjer for nesten 1,4 milliarder kroner i februar, og netto ble det kjøpt aksjer for 185 millioner kroner. AkerBP troner på toppen over de mest kjøpte aksjene, med et nettokjøp på 48,8 millioner. DNO topper salgslisten. Også blant våre formuenede fondskunder er det optimisme å spore.

Børsmåneden februar var øvrig preget av god oppgang på Oslo Børs. Måneden endte opp over 3,5 %. Til tross for noe svake kvartalstall fra ledende selskaper som Norsk Hydro, Equinor og Aker BP.
Oljeprisen har siden slutten av desember steget over 30 %. Dette er et resultat av at Opec og Non Opec har kuttet produksjonen med over 2 millioner fat per dag, for å øke prisen. Dette har fått president Donald Trump til å reagere og han har igjen tydd til Twitter, noe som resulterte i at oljeprisen falt 2 USD umiddelbart. Private Banking-kundene lar seg dog ikke skremme av Trumps twitring, og fortsetter å laste opp i olje- og råvareaksjer som Aker BP, Norsk Hydro og TGS-NOPEC.

Februar var også preget av kvartalstallfremleggelsen på Oslo Børs. Til tross for skuffende 4. kvartalstall fra selskapene, endte Oslo Børs opp over 3,5 %. Positive signaler i fra forhandlingene mellom USA og Kina i handelskrigen, en stigende oljepris og mer forsiktige sentralbanker trekkes frem som hovedgrunnen til oppgangen. Dette er også noe private investorer ser og har igjen vært på kjøpersiden. I tillegg til fortsatt tro på olje og energi, viser statistikken at private investorer fortsetter å kjøpe Norwegian-aksjer.

Det har vært et voldsomt fokus på Norwegian denne måneden. Nordnet har nesten 7000 aksjonærer og våre kunder er således en stor andel av de private aksjonærene i selskapet. Vi ser ut i fra våre kunders aktivitet at kundene har kjøpt Norwegian-aksjer gjennom februar måned, samtidig som de har solgt tegningsretter. Det har uten tvil vært en stor interesse rundt denne emisjonen fra våre kunder, noe som tyder på at kundene har tro på selskapet fremover, sier Johannesen.

På salgssiden ser vi blant annet at DNO, Spectrum og tegningsretter fra Norwegian-emisjonen troner på topp.

Til tross for meget gode tall under sin kvartalspresentasjon har våre kunder solgt DNO aksjer for over 6,5 millioner kroner. Til tross for ny satsning på norsk sokkel, med 90 nye oljelisenser, får de kraftig svi for sine investeringer i Kurdistan. Videre ser vi at våre kunder er skeptiske til Spectrum som har steget kraftig siden jul. Med 25 % oppgang så langt i år er det naturlig at våre kunder sikrer gevinst.

Aksjestatistikken for februar

Mest kjøpteMest solgte
Aker BPDNO
TGS-NOPECSpectrum
Norsk HydroNorwegian Air Shuttle TR
B2HoldingSubsea 7
ElkemDNB
Golden Ocean GroupOslo Børs VPS Holding
BW Offshore LimitedSparebanken Øst
Ocean YieldSpareBank 1 SR-Bank
KværnerGjensidige Forsikring
NRC GroupYara International

Storkjøp av fond også i februar

Nordnets fondskunder hamstret aksjefond i februar. 10 % børsoppgang i årets to første måneder er uvanlig sterkt. Nå begynner vi å nærme oss toppnivåene fra i høst, men fondskundene ser ikke ut til å ha ikke høydeskrekk.

Nordnets Private Banking-kunder nettotegnet fond for 52 millioner kroner i februar. Aksjefond ble kjøpt for 50 millioner og rentefond for 2 millioner.

Noe uvanlig er det at hele 3 av 10 fond på topplisten for kjøp er high yield rentefond: Holberg Kreditt, Fondsfinans Kreditt og FIRST Høyrente. Dette er spenstige rentefond som investerer i kredittobligasjoner med lavere kvalitet enn investment grade. De siste 3 årene har disse fondene gitt 8-9 prosent årlig gjennomsnittlig avkastning, noe som begynner å ligne på aksjeavkastningen i perioden. I fjor (2018) var avkastningen riktignok svakere: Henholdsvis 3,6 prosent, 5,7 prosent og 1,7 prosent. Vi ser gjennomgående økende interesse for slike high yield rentefond, særlig i PB-segmentet.

Positive nyheter om at USA og Kina kan finne en løsning på handelskrigen har dratt børsene videre oppover i februar. Her hjemme har Oslo Børs nytt godt av stigende oljepris.

Fondsstatistikken for februar

Mest kjøpteMest solgte
Holberg Kreditt Delphi Nordic
DNB TeknologiKLP FRN
Fondsfinans KredittDNB Obligasjon
KLP AksjeGlobal Indeks VHolberg Likviditet
Storebrand Global Multifactor ANordea 1 – Stable Return HB NOK
FIRST HøyrenteFORTE Obligasjon
Nordnet Superfondet NorgeStorebrand Vekst A
JPM US Technology A (dist) USDODIN Sverige C
Alfred Berg Likviditet PlussHSBC GIF Brazil Equity AD
Alfred Berg GambakSKAGEN Høyrente

Se aksje- og fondsstatistikken for januar: Det sorte gull er fortsatt hett blant våre Private Banking-kunder

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer