Gå til hovedinnhold

«Det sorte gull» er fortsatt hett blant våre Private Banking kunder

Børsmåneden januar var øvrig preget av god oppgang på Oslo Børs. Måneden endte opp over 4 %. Til tross for noe svakere tall både fra Kina og diverse selskaper, kjøper privatpersoner aksjer. Nordnets kunder har i januar måned kjøpt store stabile energiselskaper, samt kastet seg på Bjørn Kjos sine planer i Norwegian. På salgssiden blinker oljeservice og finans seg ut som soleklare kandidater.

Private banking-kunder omsatte aksjer for nesten 1,5 milliarder kroner i januar, og netto ble det kjøpt aksjer for 160 millioner kroner. Aker BP troner på toppen over de mest kjøpte aksjene, med et nettokjøp på 57 millioner. TGS-Nopec topper salgslisten, med et nettosalg på 20 millioner kroner.

Aksjestatistikken for januar

Mest kjøpteMest solgte
Aker BPTGS-NOPEC Geophysical Company
Norwegian Air ShuttleNorwegian Finans Holding
NELB2Holding
AkerGjensidige Forsikring
StorebrandDNB
ElkemMagseis Fairfield
Nordic NanovectorNorsk Hydro
WquinorAtlantic Sapphire
FLEX LNGWebstep


Private Banking-kundene lot seg friste av stigende børser i januar, og kjøpte aksjefond og rentefond med begge hender.

Etter en traurig høst, har aksjemarkedene fått en rakettstart i 2019. Våre PB-kunder nettotegnet fond for 94 millioner kroner i januar. Aksjefond ble kjøpt for 47 millioner, rentefond for 48 millioner og kombinasjonsfond ble nettosolgt for 1 million. Vi må tilbake til januar 2018 for å finne større nettokjøp av fond blant Nordnets kunder.

Sammenligner vi disse tallene med alle Nordnets fondskunder, ser vi at PB-kundene har kjøpt mer rentefond enn mindre formuende kunder. Dette har vi sett tendenser til de siste månedene, og det kan indikere at Private Banking-kundene er mindre optimistiske til aksjemarkedet enn Retail-kundene. Så gjenstår det å se hvem som får rett.

Overrasket over hvor raskt stemningen har snudd

Vår spareøkonom er overrasket over hvor raskt stemningen har snudd på verdens børser. Før jul var det temmelig dystert i aksjemarkedene. Nå er det nesten partystemning.

Etter hans mening er det ikke en enkelt hendelse som har sørget for at stemningen har snudd.

Det er vanlig at aksjemarkedene overreagerer både på oppsiden og nedsiden. Det virker som at investorene i romjulen plutselig bestemte seg for at aksjekursene hadde falt for mye, og at fremtidsutsiktene ikke var så svake som kursene tilsa.

Fremdeles er de fleste økonomer enige om at det blir lavere vekst i verdensøkonomien i år, men det ligger en oppside i at USA og Kina kan finne en løsning på handelskrigen. Positivt er det også at den amerikanske sentralbanken har signalisert en ”vente og se-holdning” til videre renteøkninger. Det er gode nyheter for aksjemarkedet.

Fondsstatistikken for januar

Mest kjøpteMest solgte
Alfred Berg Gambak DNB Teknologi
FORTE Obligasjon Pareto Investment Fund A
Fondsfinans Kreditt Storebrand Global Multifactor A
KLP Pengemarked DNB Global Indeks
Nordnet Superfondet Norge Delphi Nordic A
Landkreditt Extra Parvest Health Care Innovators C C
FORTE Trønder Storebrand Indeks – Norge A
Storebrand Høyrente A Parvest Equity Nordic Small Cap C H NOKD
KLP FRN DNB Health Care
Holberg Kreditt ODIN Kreditt C


Se tidligere aksje- og fondsstatistikk for våre Private Banking-kunder.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer