Ekstra inntekt på aksjer med investeringskonto

I dag får investeringskonto-kundene våre den første renteutbetalingen som kommer av automatisk utlån av norske aksjer. Pengene er en inntekt fra vår ordning med utlån av aksjerInvesteringskonto Zero.

Vi startet med utlån av norske enkeltaksjer på Investeringskonto Zero fra og med 15. mars i år. Volumet var som forventet lavt med 362385 kroner ekstra inntekt på deling. Det legges stadig til flere aksjer og vi forventer at neste kvartal vil bringe enda større utbetalinger.

Disse aksjene har gitt inntekt

Her kan du se de ti aksjene som har gitt inntekt i løpet av andre kvartal:

  • NEL
  • REC Silicon
  • Norwegian Air Shuttle
  • Nordic Nanovector
  • IDEX
  • DOF
  • Panoro Energy
  • Solstad Offshore
  • InterOil Exploration and Production
  • XXL

Legg merke til at aksjene står i en tilfeldig rekkefølge. Du bør ikke bygge porteføljen din basert på listen over, da det er ingen garanti for at de samme aksjene vil gi ekstra inntekt i form av en renteutbetaling i fremtiden. Aksjene lånes ut via vår låneagent Citi og låntakerne er store internasjonale kapitalforvaltere og banker. Hvilke aksjer som lånes ut bestemmes av etterspørsel.

Se også: Vi lanserer en tredje type avkastning

Er du usikker på om du deltar eller hvor mye penger du får? Alle med Investeringskonto Zero omfattes av dette, men det er mulig å reservere seg hvis du ønsker det. Selv om du ikke har reservert deg blir ikke beholdningen din påvirket av at aksjene dine lånes ut. Du kan kjøpe, selge eller beholde aksjene din så lenge du vil, akkurat som før. Den eneste forskjellen er at du potensielt kan få ekstra inntekt via renteutbetalingene.

Du kan se inntekten din under Transaksjoner og sluttsedler når du er logget inn.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
5 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
15.07.2019 16:34

Kommer svenske / utenlandske aksjer til å inngå i utlån etterhvert?

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
16.07.2019 14:50

Hei, foreløpig er det norske aksjer som gjelder. //Espen

Gjest
Gjest
15.07.2019 20:41

Mottok i overkant av 0,008% for utlån av Nel. Vil det si at mine aksjer ikke ble lånt ut særlig lenge, eller er utbetaling fordelt på alle som kan låne ut aksjen på Nordnet? Er det forventet at låneinntektene per aksje (feks Nel) vil øke over tid, eller vil det kun øke gjennom at dere legger til aksjer som kan lånes ut?

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
16.07.2019 15:02

Hei. Ja, alle som eier aksjer i NEL som ikke har reserverte seg deler inntekten i forhold til sin andel som kommer fra utlån av NEL. Låneinntektene varierer etter etterspørselen for lån av aksjer. //Espen

Gjest
Gjest
17.10.2019 14:46

Hei,
Kan ikke se om Frontline har vært utlånt? Har de det, eller skal de???