Holberg Norden A

Norden, små- & mellomstore
Utvikling 1 år+ 24.27 %
Morningstar rating
Morningstars rating måler fondenes risikojusterte avkastning justert for avgifter. Fondene rangeres relativt mot hverandre innenfor Morningstars egne kategorier. Du kan lese mer om Morningstars metode for å rangere fondene under ”Om oss” og ”Morningstar Rating” på www.morningstar.no. Morningstar Rating viser hvordan et fond historisk har utviklet seg, og bør ikke betraktes som en kjøps eller salgsanbefaling.
Morningstar sustainability rating
Fondene kategoriseres av Morningstar på bakgrunn av underliggende investeringer og investeringsstil. Aksjefondene kategoriserer etter sektorer og regioner, mens rentefondene kategoriseres etter valutaeksponering og rentepapirenes varighet. Morningstars kategorisering er lik på tvers av Europa, og kan avvike noe fra Verdipapirfondenes Forenings Kategorisering.
Risiko (volatilitet)
Mål på hvordan avkastningen varierer over tid. Volatiliteten angis i prosent på årsbasis. En høy volatilitet innebærer høyere risiko, men da er samtidig muligheten for høy avkastning større.
1
2
3
4
5
6
7
Siste NAV/Kurs (5.12.2019)
NAV er den kursen du kjøper og selger andeler for eksklusive avgifter. NAV står for Netto andelsverdi ( Net Asset Value) og beregnes hver dag av fondene ved å dele fondets totale formue på antall andeler.
483.91 NOK
Dagens kursendring
+ 0.3 %
Sammenlign
Stopptid
Du må ha sendt din ordre før dette tidspunktet for at din ordre skal bli plassert.
08:30
Minimumskjøp
100 NOK
Årlig avgift
1.5 %
Hvorav forvaltningskostnad
1.5 %
Resultatsbasert avgift
Belåningsgrad
85 %
Ho
Holberg Norden A

Holberg Norden er et aktivt forvaltet aksjefond som investerer i nordiske børsnoterte aksjer. Vi har en langsiktig tilnærming til investeringer, basert på bevisstheten om at verdiskapningen i bedriftene skjer over flere år. Fondet forvaltes indeksuavhengig og har en konsentrert portefølje. I jakten på gode investeringer leter vi etter selskaper med høy lønnsomhet, bærekraftig forretningsmodell, sterk balanse, eierfokusert ledelse og attraktiv verdsettelse.

ISIN
NO0010072945
Kategori
Norden, små- & mellomstore
Belåningsgrad
85 %
UCITS
Ja
Fondets startdato
28. november 2000
Prospekt og nøkkelinformasjon

Forvalter

Ansvarlig forvalter
Robert Lie Olsen
Forvaltet fondet siden
1. juni 2011
Holberg FondeneLars Hillesgate 195008 Bergen
+47 55 212000http://www.holberg.no
Aksjer
97.3 %
Kort rente
2.7 %

Største regioner

Europa ex. Euro 73.2 %
Eurosonen 7.6 %
Storbritannia 7.5 %
Asia Emerging 7.2 %

Største bransjer

Industri
37.2 %
Olje & Gass
14.8 %
Forbruksvarer
14.1 %
Finans
9.8 %
Helsevern
9.7 %
Materialer
8.5 %
Cookies (informasjonskapsler) hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke våre tjenester, aksepterer du vår bruk av cookies.Les mer