Skoleduellen – Solid avkastning i elendig uke

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 12. november.

13 av 16 deltagere i Nordnets porteføljekonkurranse tapte penger i forrige uke. Aksjeklubben HiØ økte imidlertid med 3,6 prosent.

Aksjeklubben HiØ (Høgskolen i Østfold) ble forrige ukes klare vinner, med en avkastning på 3,6 prosent. 13 av de øvrige 15 deltagerne tapte penger, med nedturer på opptil 6,9 prosent. Analytikerporteføljen gjorde det aller verst.

Dette er Skoleduellen:

I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100 000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

Oljeprisen stuper

De elendige avkastningstallene skyldtes at gruppene typisk var posisjonert for høy oljepris, akkurat idet verdien av brent-råolje stupte til under 70 dollar fatet.

Dette var også tilfellet for Aksjeklubben HiØ. Kraftige kursløft for SalMar og Tomra Systems oppveide imidlertid tap på Equinor og Aker. Sjømatsektoren var et generelt lyspunkt i en uke med mye volatilitet og store kursfall. Også Grieg Seafood og Marine Harvest var i pluss. I den motsatte enden av spekteret fant vi shippingaksjene. Blant annet tapte Golden Ocean og Star Bulk henholdsvis 12 og 15 prosent.

Kan falle enda mer

Det var få nye innlegg på Nordnetbloggen i løpet av uken. STØH Kapital (Trondheim Økonomiske Høgskole) benyttet imidlertid anledningen til å kommentere oljeprisen og det nylige midtveisvalget i USA.

«Oljeprisen fortsetter nedover, da det forventes større råoljelagre og økt amerikansk produksjon,» konstaterer gruppen.

«Høyere oljeproduksjon forventes også i Irak, hvor myndighetene er i samtaler med internasjonale oljeselskaper.»

Resultatet blir trolig ytterligere oljeprisfall, mener STØH. Studentene valgte likevel å beholde Subsea 7 i porteføljen, i påvente av resultatene for tredje kvartal.

STØH ser valgeffekt

«Vi tror fortsatt ikke at USAs midtveisvalg i noen stor grad vil påvirke handelskrigen med Kina, men dette kan være med på å redusere Trumps handlekraft og dermed gi et litt mindre volatilt marked,» fortsetter STØH Kapital på Nordnet-bloggen.

Gruppen regner med et større utslag i markedet, når Trump og den kinesiske presidenten, Xi Xinping, møtes på G20-møtet i slutten av november. STØH legger til at det er uvisst hvorvidt Trump bare skaper et kortsiktig børsløft eller om mer grunnleggende forhold endres.

«Hvis partene kommer positivt ut av handelskrigen kan dette spesielt hjelpe vår mest omtalte syndebukk i denne bloggen, Elkem,» hevder Trondeims-laget.

Utvikling i årets skoleduell:

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 12. november, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer