Rolig børsåpning i vente. Ingen impulser fra Wall Street torsdag. Svak oppgang i Asia i natt

Sterke makrotall fra Kina (industriproduksjonen opp 28,2 % på årsbasis) var ikke nok til å løfte de asiatiske børsene fredag. Investorenes fokus er utelukkende rettet mot den globale Covid-19 situasjonen

Vi tror Oslo Børs åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,3, 0,1]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De amerikanske børsene holdt stengt torsdag grunnet thanksgiving day, dermed er det ingenting å melde om fra Wall Street i dag. Vi går for øvrig inn i siste handelsdag for november, en måned der den industritunge Dow Jones indeksen har utkonkurrert den teknologitunge Nasdaq indeksen. Dessuten har små og mellomstore selskaper løftet seg betydelig i samme periode. Dette er tegn på at markedet, eller rettere sagt, investorer nå ser lysere på fremtiden.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,3 prosent i snitt fredag morgen.

Sterke makrotall fra Kina (industriproduksjonen opp 28,2 % på årsbasis) var ikke nok til å løfte de asiatiske børsene fredag. Investorenes fokus er utelukkende rettet mot den globale Covid-19 situasjonen, November måned, som straks er unnagjort, har vært en ekstraordinær måned der flere farmasigiganter har kommet i mål med sine Covid-19 vaksiner.

Sykliske aksjer (energi og finans), aksjer som profiterer på positive taktskifter i økonomien, har gått soleklart best i november. Defensive aksjer, samt aksjer innenfor teknologi, som har utviklet seg bra under pandemien, har hengt etter de siste ukene. Når det er sagt, investorene har i stor grad tatt gevinst i selskapene som har “profitert” på virussituasjonen (konsumvarer, helse og teknologi) for så å vekte seg opp i aksjer innenfor energi og finans. Mange investorer har også solgt seg ned i trygge obligasjoner og flyttet pengene over i aksjemarkedet, noe som har resultert i høyere renter på obligasjoner med lang løpetid.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 47,8 dollar per fat, ned -0,3 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,86, mens 30-års renten i USA ligger på 1,6 prosent.

Etter flere dager på rad med oppgang har oljeprisen snudd noe ned igjen. Markedet avventer nå utfallet av neste ukes toppmøte i OPEC. OPEC-landene avslutter møtet førstkommende tirsdag, og da vil det bli klart om hvorvidt dagens produksjonsavtale (kuttavtale på 7,7 millioner fat) vil videreføres eller ikke. De fleste forventer at verdens største oljeprodusenter vil gjøre det de kan for å holde markedet i balanse inntil en rekke vaksiner rulles ut i 1 halvår 2021.

Lyttetips 1

#pengepodden – Nordnet på børs, egen pensjonskonto og Q&A med NEL og Pexip

Lyttetips 2

Investorpresentasjon og Q&A med IDEX Biometrics

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer