Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Nordnet på børs, egen pensjonskonto og Q&A med NEL og Pexip

I denne episoden av #pengepodden får du høre Norgessjefen i Nordnet, Anders Skar, fortelle om Nordnets comeback på Stockholmsbørsen (ticker: SAVE), som skjedde samme dag som denne podden ble spilt inn, onsdag 25. november. Vår spareøkonom Bjørn Erik er også i studio. Det blir også litt snakk om pensjonsnyheten egen pensjonskonto og mottakelsen av ny fondsprismodell.

Som bonus har vi også lagt ved Q&A-delene fra Nordnet Live hvor vi hadde besøk av to spennende selskaper: Nel Hydrogen og Pexip.

Stor interesse for aksjer i Nordnet

Anders forteller at børsnoteringen var fulltegnet allerede første tegningsdagen, og at IPO-kursen nok kunne blitt satt noe høyere enn 96 kroner av den grunn. Aksjen er opp ca 10 prosent i de to første timene av onsdagen, noe som Bjørn Erik mener er helt ifølge «oppskriften» på en vellykket børsnotering.

Tildelingskriteriene blir også gjennomgått. Alle de 32.000 aksjonærene i Norden som tegnet seg for aksjer fikk minstetegningen på 100 aksjer. Av det overskytende fikk man 20 % tildeling.

Bjørn Erik forteller om sin siviløkonomoppgave om norske børsintroduksjoner, som han skrev i 1997 (!). Oppgaven viste at i snitt steg en aksje som ble børsnotert på Oslo Børs fra 80-tallet til 1996 med 10-15 % fra emisjonskurs til første børsdag. På 1-3 års sikt ga de nynoterte aksjene imidlertid noe lavere avkastning enn Oslo Børs for øvrig. Nyere undersøkelser over lange tidsperioder viser noenlunde samme tall. I år har imidlertid nynoteringene på Oslo Børs og Merkur Market steget hele 34 % fra IPO-kursen, ifølge E24.

Anders forteller om reisen fra Nordnets første børsnotering i 1999 og frem til i dag. I 2016 ble selskapet tatt av børs igjen, da Öhman-konsernet/familien Dinkelspiel og Nordic Capital kjøpte opp hele virksomheten. De fire siste årene er det gjort store IT-investeringer i handelsplattformen, og nå var timingen god for å vende tilbake til børsen.

Nordnet-konsernet har p.t. nesten samme børsverdi som Storebrand, rundt 30 mrd kroner. Gutta diskuterer forskjeller på de to selskapene.

Egen pensjonskonto

(fra 17:54) Startskuddet for egen pensjonskonto går 1. februar 2021. Da vil 1,5 mill arbeidstakere i privat sektor kunne velge å flytte sine pensjonsavtaler til Nordnet. Dette blir et nytt og viktig marked for Nordnet fremover, forteller Anders.

Hvorfor kunder og lyttere bør vurdere Nordnet som sin selvvalgte leverandør diskuteres også. Stort fondsutvalg, brukervennlighet og en god app er blant argumentene.

Automatisk flytting av pensjonskapitalbevis til arbeidsgivers pensjonsleverandør samt kostnadsberegning ved å velge selvvalgt leverandør gjennomgås også.

Nordnet holder deg informert om egen pensjonskonto.

Q&A med NEL og Pexip

(fra 46:08) Som en bonus har vi på slutten lagt til opptak av en spørsmål & svar-seanse med selskapene NEL og Pexip fra Nordnet Live-seminaret i begynnelsen av måneden. Seansen ledes av Nordnets analytiker, Roger Berntsen. Videoen med NEL er å finne øverst i innlegget.

Se alle foredragene fra Nordnet Live her

Abonner via RSS

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer