Gå til hovedinnhold

Rolig åpning i vente. Presidentvalget ikke lenger i fokus?

Tek-aksjene ledet an på Wall Street dagen etter presidentvalget i USA, mens de sykliske aksjene, med bankene i spissen, falt tilbake. Investorene ser dermed ut til å ha lagt valget bak seg relativt raskt, til tross for at det endelige utfallet ikke er 100 prosent avklart

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner flatt, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,2]%. AKER og NEL i fokus (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 2,5 prosent i snitt i går.

Tek-aksjene ledet an på Wall Street dagen etter presidentvalget i USA, mens de sykliske aksjene, med bankene i spissen, falt tilbake. Investorene ser dermed ut til å ha lagt valget bak seg relativt raskt, til tross for at det endelige utfallet ikke er 100 prosent avklart. Når det er sagt, Biden ligger an til å vinne, mens ingen av partiene vil få flertall i hverken representantenes hus eller senatet.

Gitt at begge kamrene (represntantenes hus og senatet) er delt på midten kan det tenkes å være vanskelig å enes om en ny stor stimulansepakke, noe som er uheldig for den jevne amerikaner, men også for selskapene som er mer sensitive til den økonomiske utviklingen enn andre, deriblant bankene. En rekke store banker endte på taperlistene i går, deriblant JPMorgan (-3,1%) og Bank of America (-4,1%). FAANG-aksjene derimot, Facebook (+8,3%), Apple (+4,1%), Amazon (+6,3%), Google/Alphabet (+6,1%) og Netflix (+2,0%) toppet vinner listene. Fire av disse selskapene (alle utenom Netflix) har vært i politikernes søkelys i lengre tid på grunn av deres dominerende posisjon. At ingen av partiene ser ut til å få kontroll i noen av kamrene kan tenkes å være en fordel for disse gigantene, i alle fall på kort sikt.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 1,9 prosent i snitt torsdag morgen.

Den positive stemningen på Wall Street onsdag, smittet over på de asiatiske børsene torsdag. At Biden ser ut til å gå seirende ut av presidentvalget ser foreløpig ut til å bli godt mottatt. Det skal sies at dette var det utfallet mange ventet på forhånd. Covid-19 situasjonen, som av naturlige årsaker er viktigere enn valget i USA, tynger fremdeles global vekst. Enn så lenge holdes “hjulene” i verdensøkonomien i gang gjennom rekordlave renter og store finanspolitiske tiltakspakker.

Aker og Nel Hydrogen, to store selskapene på Oslo Børs, har levert tall for 3. kvartal i dag. Nel Hydrogen kommer for øvrig til Nordnet Live i dag kl 14.15. Se komplett program for dag tre av Nordnet Live her;

Nordnet Live 2020- Dag 3

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 40,4 dollar per fat, ned -0,1 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,31, mens 30-års renten i USA ligger på 1,5 prosent.

Oljeprisen har igjen klatret over 40 dollar per fat, til tross for tross økt usikkerhet i kjølvannet av det amerikanske presidentvalget. Selv om Biden skulle vinne, som er mindre pro olje -og gass enn Trump, ligger det ikke i kortene at dette vil få store konsekvenser for industrien som helhet. Potensielt sett, kunne det blitt litt annerledes om Demokratene hatt fått flertall i senatet. Når det er sagt, få om noen, er mer opptatt av “lave” bensinpriser enn amerikanerne, derfor vil det mest sannsynlig være vanskelig å gjøre store inngripen i denne industrien på kort tid.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer