Gå til hovedinnhold

Private Banking-kunder har klokketro på det sorte gull

Til tross for en kursoppgang på 47 % hittil i år, fortsetter private banking-kundene å kjøpe Aker BP. Etter en sommer med gode kvartalstall og økt optimisme i oljesektoren, kjøpes aksjen for over 23 millioner kroner.

Private banking-kunder omsatte aksjer for 648 millioner kroner i august, og det ble netto kjøpt aksjer for 45 millioner kroner. Aker BP troner på toppen av de mest kjøpte aksjene, tett fulgt av Norsk Hydro som er kjøpt for 22,5 millioner kroner.

–Med en oppgang i oljeprisen på over 6 % i august måned, ser vi at private banking kunder fortsatt ser stor oppside i olje og energiaksjer. Usikkerheten rundt en eventuell eskalering av handelskrigen, samt problemene i Brasil har Norsk Hydro falt over 25 % hittil i år. Til tross for dette har Norsk Hydro prestert gode andrekvartalstall og aksjen handles i skrivende stund på P/E 11, som også kundene ser sier investeringsøkonom i Nordnet, Mads Johannesen.

Ingen Trøim-effekt hos Private Banking-kunder

På salgstoppen finner vi Yara International, som etter en oppgang på 5,45 % i august måned, ser vi at private banking-kundene selger aksjer for 15 millioner kroner. Til tross for at Tor Olav Trøim har kjøpt aksjer for over 900 millioner kroner, og åpenbart ser oppside i gjødselmarkedet.

–Med en egenkapitalandel på 65 % så er det rom for et økt utbytte i Yara. Dog betalte selskapet 45 % av sin inntjening ut til aksjonærer i 2017, så akkurat hva Trøim tenker er vanskelig å analysere, sier vår investeringsøkonom.

I tillegg til at Yara troner på toppen av salgslisten finner vi også Storebrand, Bank Norwegian og DNB. Vi ser en klar tendens til at privatpersoner tar gevinst i finansaksjer. Dette kan ikke tolkes som mistro mot sektoren i seg selv, men snarere enn sektorrotasjon, hvor de heller vil være eksponert for og ser større potensial i olje og energi som dominerer kjøpslisten.

Se aksjestatistikken her:

Mest kjøpte aksjer: Mest solgte aksjer:
Aker BP Yara International
Norsk Hydro TGS-NOPEC Geophysical Company
DNO Norwegian Finans Holding
Elkem Subsea 7
Gaming Innovation Group DNB
XXL BW Offshore Limited
Photocure Storebrand
Wallenius Wilhelmsen Logistics Austevoll Seafood
REC Silicon Marine Harvest
Equinor Scatec Solar

Her kan du lese alle innleggene fra Private Banking.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer