Gå til hovedinnhold

Portefølgeoppdatering – Usikkerhet, smitte og presidentvalg

Årets skoleduell er godt i gang og vi går inn i en spennende tid med kvartalsrapportpubliseringer, svingninger i markedet og oppløpet til presidentvalget i USA. Den siste måneden har vært preget av økte smittetall og den stadige usikkerheten knyttet til koronaviruset, samtidig som vi har observert store oppturer i enkelte grønne aksjer. Vi har dermed gjennomført noen endringer i vår portefølje etter åpningsporteføljen ble satt i begynnelsen av Skoleduellen. Vi har blant annet valgt å redusere kontantandelen til 24% slik at vi er litt mer eksponert i selskapene vi har valgt å investere i, men fortsatt kan sikre porteføljen mot uroligheter i markedet.

Eksponering i flere sektorer

Porteføljen har fortsatt en målsetting om å være relativt diversifisert innenfor forbruksvarer, industri, energi, telekom, oppdrett, råmaterialer og bank. Vi har valgt å inkludere et selskap fra IT-sektoren i porteføljen vår med Nordic Semiconductor (NOD), som tilbyr standardkomponenter for trådløs kommunikasjon som blir brukt i flere sluttprodukter. Nordic Semiconductor har en ledende teknologi innen «Short-range IoT» produkter som brukes blant annet i forbrukerelektronikk, klær, smartklokker og innenfor helsesektoren. Vi anser Nordic Semiconductor som en spennende aksje da markedet innenfor semiconductors er i sterk vekst, samtidig som det er et økende fokus på teknologi innenfor helsesektoren.

Av selskaper i oppdrettssektoren valgte vi å bytte ut posisjonen vår i Mowi (MOWI) med Atlantic Sapphire (ASA) som er en pioner innenfor landbasert lakseoppdrett, både lokalt og globalt. Atlantic Sapphire har stort fokus på bærekraftig produksjon og miljøvennlig teknologi, og var tidlig ute med å bruke leppefisk til å rense lus fra laksen. Ved å ha kontroll på omgivelsene til fisken ønsker de å fjerne de tradisjonelle problemene oppdrettsselskapene sliter med; sykdom, lus og forurensing av miljøet. Atlantic Sapphire møter likevel på noe nedgang og utfordringer i likhet med andre oppdrettsselskaper, mye grunnet koronasituasjonen og forsinkelser i utbygging av anlegg som må bygges i takt med at fisken vokser.

Langsiktig sikring i Yara og Aker

KID har utgjort omtrent 10% av porteføljen vår der vi var med på en sterk vekst, spesielt etter publiseringen av Q3 rapporten. For å sikre noe gevinst, reduserte vi dermed denne posisjonen og brukte den frigjorte kapitalen til å øke vår posisjon i Yara. Vi ser på Yara som en stabil del av porteføljen vår som holder seg bra i usikre tider.

Til slutt har vi solgt oss helt ut av Sbanken (SBANK) grunnet en allerede eksponering i bank-og finans-sektoren via Sparebank1 Nord-Norge (NONG), vi har også brukt deler av denne salgssummen til å kjøpe oss inn i Aker (AKER) som vi ser på som en langsiktig og stabil posisjon. Aker er et industrielt investeringsselskap tungt vektet mot olje der majoriteten av selskapet består av Aker BP (67%), men har også fornybarinvesteringer gjennom Røkke og Aker konsernets nyeste noteringer av Aker Carbon Capture og Aker Offshore Wind.

Avslutningsvis vil vi som vanlig ønske alle grupper i konkurransen lykke til videre i skoleduellen!

(Disclaimer: Artikkelen ovenfor er ment som bakgrunn for investeringene våre og er ikke en direkte kjøpsanbefaling)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer