Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Hvordan håndtere følelser i aksjemarkedet?

I denne #pengepodden-episoden har Mads digitalt besøk av Thomas Nilsen. Han forvalter fondene FIRST Veritas og FIRST Nordic Real Estate. Tema for episoden er hvordan man kan jobber for å opparbeide disiplin og ha kontroll på følelsene sine i aksjemarkedet. Noe av det som diskuteres er blant annet FOMO (fear of missing out), the greater fool theory og ikke minst hvordan man selv lar seg påvirke av all informasjon som kommer til markedet fra dag til dag.

Thomas forteller om egne erfaringer fra karrieren, både som analytiker og som forvalter. Her nevner han ulike psykologiske faktorer som confirmation bias og at man som menneske ønsker å like enten et selskap eller ledelsen. Her er det mange fallgruver, og Thomas røper at han for sin del har overlatt alt av beslutninger til modellen han har satt.

Både Mads og Thomas er enige om at man må ta tiden til hjelp, og selv om du har hatt god avkastning i et år, er det ingen garanti for at denne vil fortsette. Derimot kan man ved å ta gode valg hver dag, med stabile selskaper som tjener penger, gjøre gode investeringer på lang sikt.

Sjekk ut forrige #pengepodden-episode: Slik har ekspertenes porteføljer utviklet seg

Abonner via RSS

Abonner via iTunes

Spotify

Med det ønsker vi dere en riktig god påske og god lytt! 🙂

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
6 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
02.04.2021 00:04

Virker som pengepodden har en angenda hvor de forsøker å pushe dyre aktive fond som underpresterer indeks over tid til skade for nordnet kundene

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
02.04.2021 20:25

Hei Nils. Her må jeg si deg uenig med deg. Jeg tror det er få fondsdistributører eller forvaltere som har kommunisert så positivt om indeksfond som Nordnet har gjort i en årrekke. For det første var vi i 5 år den eneste aktøren som tilbød våre kunder gratis indeksfond (de 4 nordiske “superfondene” – som vi nå tar betalt for i form av plattformavgift). For det annet utgjør indeksfond 30-40 % av våre kunders aksjefondsmidler – noe som er over det dobbelte av snittet blant norske privatkunder (snitt: 15 %, kilde: https://www.aftenposten.no/okonomi/i/b5bXmg/proffene-kjoeper-billige-aksjefond-folk-flest-kjoeper-de-dyre ). For det tredje har vi samme plattformavgift… Les mer »

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
07.04.2021 17:20

Her må du nok skjerpe deg med dine usaklige kommentarer. Både pengepodd gutta og Thomas fra First fondene er meget flink til og verken pushe eller formidle noe feil som skal tilsies at kun aktiv forvaltning er tingen. Thomas synst jeg er svært dyktig med tanke på åpenhet og ærlighet. Som sagt Bjørn Erik, Mads og Roger synst jeg og er flinke i talemåten uavhengig om en er enig eller uenig. Snakke meg om en leverandør som gir mer gratis informasjon til nytte for sine kunder en nemlig de her. Dere gjør en kjempe jobb!! Og påstå noe pushing i… Les mer »

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
12.04.2021 16:20

Hei Kenneth. Det høres ut som om du har en investeringskonto og ikke en aksjesparekonto. I en investeringskonto skattlegges nemlig alle uttak etter en gjennomsnittsbetraktning. Kan det stemme?

Dessuten: Det er verdier per 31.12. som legges til grunn for skatteberegningen. At du per april 2021 er i minus er ikke relevant, dersom du var i pluss 31.12.

Hilsen Bjørn Erik, spareøkonom

Gjest
Gjest
01.04.2021 19:22

En generell kommentar chart. Fint om dere kan marker volum barene med farger rødt eller grønnt i chartet. Slik som candlene er i farger.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
06.04.2021 09:49

Hei. Takk for innspill. Det er videreformidlet til produktsjef 🙂 Hilsen Bjørn Erik, spareøkonom