Oslo Børs: Svak nedgang i vente. Børsnedgang i Asia. Økte spenninger i Midtøsten

De asiatiske børsene er alle ned mandag morgen, noe vi venter vil påvirke investorene i Europa i dag, inkludert de norske. Svake børser i USA fredag kveld (S&P500 ned 0,6 %), samt økte geopolitiske spenninger i Midtøsten (Iran tok et nytt skip i arrest i Hormuz stredet fredag) er logiske forklaringsvariabler til nedgangen i Asia i natt.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,2%, eller innenfor intervallet [-0,3, -0,1]%.

Iran tok nytt skip i arrest fredag. Spenningene i regionen har økt

De asiatiske børsene er alle ned mandag morgen, noe vi venter vil påvirke investorene i Europa i dag, inkludert de norske. Svake børser i USA fredag kveld (S&P 500 ned 0,6 %), samt økte geopolitiske spenninger i Midtøsten (Iran tok nytt skip i arrest i Hormuzstredet fredag) er logiske forklaringsvariabler til nedgangen i Asia i natt. Når det er sagt, økte spenninger i Midtøsten har bidratt til oljeprisoppgang, noe som isolert sett, er positivt for selskaper som Equinor og Aker BP. Mao. kan det tenkes at disse selskapenes aksjer vil stige fra start.

Merk! Undertegnede eier aksjer i Equinor og Aker BP

ECB i fokus

Denne ukens største hendelse er ECB (den europeiske sentralbanken) sitte rentemøte torsdag. ECBs sjef, Mario Draghi, har nylig antydet at sentralbanken er beredt til å stimulere økonomien ytterligere, gitt at inflasjonspresset og/eller veksten uteblir. Mao. kan det bli en ny runde med kvantitative lettelser og rentekutt fra ECB, til tross for at styringsrenten står i 0 % og innskuddsrenten står -0,4 %.

Stille på resultatfronten, men..

Det slippes ingen store selskapsresultater i dag, men senere i uken slipper både Hydro, Equinor, TGS og Subsea 7 sine tall for 2. kvartal.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer