Oslo Børs: Rolig start i vente. Sentralbanken i USA i fokus. Oljeprisløft etter lagertrekk.

Vi tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,1]%.

USAs sentralbanksjef senket de amerikanske børsene

Rentesnakk fra Fed sjef, Jerome Powell, bidro til bredt aksjefall i USA i går kveld. Den amerikanske sentralbanksjefen uttrykte en avventende holdning til et evt. rentekutt allerede i Juli. Gitt at markedet har priset inn et slikt kutt, ble reaksjonen blant investorene naturlig nok negativ. Dollaren derimot, reagerte opp på disse uttalelsene, da renteforskjellen mellom USA og dets handelspartnere ble litt større enn de tidligere var. Når det er sagt, de toneangivende indeksene i Asia endte relativt uendret. Mao. lot ikke investorene i Asia seg påvirke av bevegelsene i USA.

Lagertrekk i USA gav oljeprisløft

Oljeprisen, som er viktig for Oslo Børs, er opp en dollar fra gårsdagens nivåer. Betydelig lagertrekk i USA var den viktigste driveren for oljemarkedet i går kveld.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer