Oslo Børs: Oppgang i vente. Solid oppgang i Asia, tross historisk svake veksttall fra Kina

Veksten i Kina falt med hele 6,8 prosent i 1. kvartal. Investorene lot seg ikke påvirke av de historisk svake tallene, gitt at disse mer eller mindre, var ventet.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 2,5%, eller innenfor intervallet [2, 3]%. Selskaper i fokus; ORK

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,8 prosent i snitt torsdag.

De amerikanske børsene steg svakt i ordinær handel torsdag. I etterhandelen derimot, steg indeksene markant. Positive meldinger fra Gilead, hvis selskap er en av flere giganter som jobber med utvikling av koronamedisin

Det er for øvrig enda lenge til en koronamedisin står klar, dog ventetiden blir stadig kortere. Det er naturlig å anta at verdensøkonomien først vil kunne gjenåpnes 100 % når en effektiv medisin er tilgjengelig for alle. Hvorvidt det blir ila. året, eller i 2021 gjenstår å se.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 3,2 prosent i natt.

Veksten i Kina falt med hele 6,8 prosent i 1. kvartal. Investorene lot seg ikke påvirke av de historisk svake tallene, gitt at disse mer eller mindre, var ventet. At USA, i likhet med en rekke land i Europa, nå planlegger gradvis gjenåpning av sine respektive økonomier, var viktigere for finansmarkedene fredag.

Det er naturlig å anta at den positive stemningen i Asia vil hjelpe børsene i Europa i dag, inkludert Oslo Børs.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 28,3 dollar per fat, opp 2,4 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,35, mens 30-års renten i USA ligger på 1,26 prosent.

USAs president Donald Trump, la i går frem en 3-stegs plan for gjenåpning av økonomien, noe som ga positive utslag i oljeprisen. Når det er sagt, tilbudsoverskuddet av olje er betydelig, i alle fall på kort sikt, noe skaper ekstra usikkerhet i disse tider.

Ny episode av #Pengepodden ute!

Vil våre forbruksvaner endre seg etter koronakrisen?

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Ny nedgang på Oslo Børs. Lavere oljepris tynget markedet

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer