Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Vil våre forbruksvaner endre seg etter koronakrisen?

I denne episoden tar Roger og Mads for seg en del interessante diskusjonsmomenter som omhandler tiden etter koronakrisen. Hovedspørsmålet som drøftes er: Vil vi som forbrukere endre vaner og rutiner? Sjekk ut episoden og hør hvilke scenarior våre økonomer tror vil utspille seg.

Lytt til episoden.

Historiske kriser & Reiselivsbransjen

(fra 02:55) Roger innleder med å snakke litt om de ulike krisene vi har hatt de siste 120 årene. Selv om enhver krise er ulik så har det en tendens til å spille seg ut med samme variabler, dette får du høre mer om innledningsvis i episoden.

Mads og Roger tar videre for seg reiselivsbransjen, og de er enige om at enkelte deler av denne sektoren sannsynligvis vil komme tilbake til normalen etter litt tid. Mads er dog mer skeptisk til Cruise-næringen enn Roger, og vi får en interessant diskusjon for og imot dette segmentet.

Netthandel

(fra 26:14) Her er Roger og Mads helt enige om at netthandel bare kommer til å bli tatt mer og mer i bruk i tiden fremover. Både kjøp av dagligvarer på nett og ikke minst andre tjenester som man kan få bestilt hjem. Hør hvilke enkeltselskaper de trekker frem her.

Hjemmetrening

(fra 39:56) Mads og Roger er også enige om at det vil være nærliggende å tro at hjemmetrening blir mer og mer populært for den jevne forbruker. Alt annet like vil dette være negativt for treningsbransjens inntjening.

Videokonferanser og hjemmekontor

(fra 51:26) Som en avsluttende del i episoden blir det diskutert hvorvidt hjemmekontor vil bli brukt i en økende grad. Og hvordan vil det påvirke antall forretningsreiser i femtiden, at man ser hvor fint langdistanse-møter kan fungere.

Sjekk ut forrige episode av #pengepodden: Slik har ekspertenes porteføljer klart seg i koronakrisen

Abonner via RSS

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer