Oslo Børs: Oppgang i vente. Rentekutt, pengetrykking og geopolitikk preger markedet

De amerikanske indeksene nærmer seg ny all-time high etter syv dager på rad med oppgang. De seneste dagene har det kommet en rekke positive nyheter knyttet til handelskrigen, noe som har bedret stemningen i finansmarkedene

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,3]%.

Roger Berntsen, analytiker og aksjeekspert i Nordnet

Syv dager på rad med oppgang i USA

De amerikanske indeksene nærmer seg ny all-time high etter syv dager på rad med oppgang. De seneste dagene har det kommet en rekke positive nyheter knyttet til handelskrigen, noe som har bedret stemningen i finansmarkedene. Når det er sagt, nyhetsbildet rundt handelskrigen har bølget frem og tilbake i lang tid, derfor er mange investorer fremdeles skeptiske. Denne skepsisen har gjort seg spesielt gjeldende i rentemarkedet, der de lange rentene har falt til svært lave nivåer. Lave lange renter er en indikasjon på lavere økonomiske vekstutsikter.

ECB: Rentekutt og pengetrykking

ECB leverte som ventet i går, da de både kuttet renten, samt gjeninnførte de kvantitative lettelsene (pengetrykkingen). Aksjemarkedene verden over, har reagert positivt på rentebeslutningen fra ECB. Det er naturlig å anta at Norges Bank, samt Fed (den amerikanske sentralbanken) vil måtte hensynta ECBs beslutning når de skal avholde sine rentemøter for september i neste uke.

Oljemarkedet: Lavere geopolitiske spenninger

Oljeprisen er litt opp fra gårsdagens nivåer, men likevel ned tre dollar toppen tidligere i uken. Lavere geopolitiske spenninger i Midtøsten (USA og Iran planlegger å møtes) er hovedgrunnen til oljeprisnedgangen de siste dagene.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer