Oslo Børs: Nedgang i vente, til tross for solid oppgang i USA og Asia. Handelskrigen i fokus

Børsene verden over, inkludert Oslo Børs, så lenge ut til å ende ned i går, men ble reddet i siste liten da Trump varslet en delvis retrett av den siste annonserte tollskjerpelsen ovenfor Kina. Hensynet til nasjonal sikkerhet og helse var hovedårsaken til beslutningen

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,3%, eller innenfor intervallet [-0,4, -0,2]%.

Verdens børser ble “reddet” av Trump i går

Børsene verden over, inkludert Oslo Børs, så lenge ut til å ende ned i går, men ble reddet i siste liten da Trump varslet en delvis retrett av den siste annonserte tollskjerpelsen ovenfor Kina. Hensynet til nasjonal sikkerhet og helse var hovedårsaken til beslutningen. De amerikanske børsene endte opp mellom 1,5 til 2 prosent, godt hjulpet av Apple som steg over 4 %. De asiatiske børsene endte for øvrig opp i natt, dog ikke like mye som de amerikanske. Mao. gårsdagens “retrett” fra Trump påvirket enkeltselskaper/sektorer mer enn det brede markedet.

Apple går klar tollbarrierer?

Apple ser nå ut til å gå klar handelskrigens stadig økende tollbarrierer da USA anser deres produkter å ha innvirkning på nasjonal sikkerhet. Når det er sagt, det ligger ikke i kortene at handelskrigen lar seg løse på kort sikt, da denne kommer til å bli hovedtemaet i den amerikanske valgkampen.

Lesetips: Argentinabørsen stupte 50 % på én dag – noen lærdommer

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
14.08.2019 08:43

Jeg er ingen ekspert, men ut fra det som har skjedd i USA i går kveld, og markedene i Asia i natt, “må” da vel Oslo børs opp i dag?!

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
14.08.2019 09:33

I have the same question.